» Соціальний захист населення » Право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною багатодітним батькам

Право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною багатодітним батькам

Автор: admin1 от 13-02-2014, 14:54
 (голосів: 0)

Право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною багатодітним батькамУправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  повідомляє , що з 1 січня 2014 року набирає чинності Закон України ,,Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо призначення пенсії батькам, які виховали п’ятеро і більше дітей».

На сьогодні, відповідно до пункту 8 статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються матерям, які народили п'ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. При цьому враховуються діти, усиновлені в установленому законом порядку.

З 1 січня 2014 року, якщо у разі смерті матері або позбавлення її батьківських прав виховання дітей до зазначеного віку здійснювалося батьком, право на пенсію за особливі заслуги надається батьку.

Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються як надбавка до пенсії, на яку має право особа згідно із законом (до пенсій за віком, по інвалідності, у разі втрати годувальника та за вислугу років).

Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються громадянам як надбавка до пенсії, на яку має право особа згідно із законом (до пенсій за  віком,  по інвалідності, у разі втрати годувальника та за вислугу років). Розмір надбавки визначається залежно від заслуг особи. Зокрема, для багатодітних батьків (матерів) цей розмір складає від 35 до 40 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Пенсія за особливі заслуги призначається з дня звернення за встановленням  пенсії,  але  не  раніше  дати  набрання  чинності положеннями  Закону, що встановлює право на таку пенсію. Днем звернення вважається день прийому заяви щодо порушення клопотання про встановлення пенсії за особливі заслуги з усіма необхідними  документами.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua