» Соціальний захист населення » Своєчасна сплата ЄСВ

Своєчасна сплата ЄСВ

Автор: admin1 от 23-05-2019, 15:29
 (голосів: 0)

Своєчасна сплата ЄСВСвоєчасна сплата внесків з ЄСВ – це соціальна захищеність усіх громадян, оскільки безпосередньо впливає на виплату пенсій сьогоднішнім пенсіонерам та дає право на її отримання в майбутньому.

З 01.01.2017 нарахування ЄСВ проводиться незалежно від здійснення (відсутності) фінансово – господарської діяльності, що, в свою чергу, призводить до зростання заборгованості з ЄСВ.

Сума недоїмки з ЄСВ не підлягає списанню, крім випадків ліквідації юридичної особи або смерті фізичної особи.

Так, у разі несплати узгодженої суми недоїмки, орган ДФС надсилає до державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки.

Проводиться робота щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржників фізичних осіб.

Своєчасна сплата та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску суб’єктами господарювання гарантує гідне пенсійне забезпечення та соціальні виплати, передбачені чинним законодавством. Адже до страхового стажу громадянина при виході на пенсію зараховуються лише періоди роботи, за які сплачено ЄСВ. Тільки  добросовісне ставлення роботодавців до виконання своїх обов’язків щодо сплати єдиного внеску та розуміння необхідності термінового погашення заборгованості надасть можливість громадянам отримувати соціальні виплати.

Слід пам'ятати, що єдиний внесок підлягає обов'язковій сплаті, незалежно від фінансового положення платника. За порушення норм законодавства про єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок, застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня).

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua