» Соціальний захист населення » Про особливості здійснення виплати державних соціальних допомог на період карантину

Про особливості здійснення виплати державних соціальних допомог на період карантину

Автор: admin2 от 14-04-2020, 14:54
 (голосів: 0)

Про особливості здійснення виплати державних соціальних  допомог на період  карантинуУправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що відповідно до прийнятих законодавчих актів на період встановлення карантину та обмежувальних заходів, повязаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID – 19, та 30 днів після його скасування, спрощено порядок призначення державних соціальних допомог, що передбачає наступне:

 - державна соціальна допомога, яку було призначено раніше, виплачуватиметься за повний місяць без звернення до управління;

 - строк звернення за призначенням державної допомоги продовжується на період карантину та на 1 місяць після його завершення;

- виплата державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, не зупиняється до закінчення карантину у разі пропущення ними строку переогляду.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації проводить перерахунок виплаченої соціальної допомоги протягом місяця після закінчення карантину і у випадку, якщо розмір отриманої допомоги був меншим, проводиться доплата різниці, або якщо не буде підтверджене право на отримання допомоги або розмір отриманої допомоги був більшим, стягується різниця (не більше 20% від суми) протягом місяця після завершення карантину.

Передбачено також, що заява та документи для призначення державної соціальної допомоги можна надсилати електронною поштою, з накладенням електронного цифрового підпису.

У випадку, якщо змінюються обставини, які впливають на визначення права та розмір допомоги, необхідно проінформувати про це управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації через пошту, електронне звернення або телефонний зв’язок.


Звертаємо увагу жителів району:

  • продовження виплати державних соціальних допомог здійснюється без особистого звернення громадян;

інформацію щодо змін у складі сім’ї, довідки про доходи, та іншу інформацію подавати виключно в режимі телефонного зв’язку за телефоном, Щуцька Магдалина Омелянівна моб.т. 0972396940 – начальник відділу грошових виплат і компенсацій та Заріцька Надія Осипівна моб.т. 0671031049 – завідувач сектору прийняття заяв та документів (або на електронну пошту з накладенням електронного цифрового підпису та долученням скан -копій необхідних документів).

Електронна пошта управління soczachyst@ukr.net 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua