» Соціальний захист населення » Обласна рада затвердила Комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС

Обласна рада затвердила Комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС

Автор: admin2 от 6-04-2021, 16:37
 (голосів: 0)

Обласна рада затвердила Комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООСУправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що у 2021 році  у Львівській області забезпечують виконання двох  комплексних програм за кошти обласного і місцевих бюджетів:

  • Комплексна програма соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні.
  • Комплексна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області.

Комплексна програма соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні має 14 напрямів,:

1. Надання та виплата одноразової адресної допомоги родинам, родичі яких загинули під час проведення антитерористичної операції.

2. Надання  та виплата одноразової адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО (ООС), і звільненим особам, безпосереднім учасникам АТО (ООС), які захищали суверенітет та територіальну цілісність України.

3. Призначення і виплата соціальних виплат дітям  (пасинкам, падчеркам) військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції (операції Об’єднаних сил) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО (ООС), та Героїв Небесної Сотні.

4. Виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих / померлих учасників АТО (ООС) і Героїв Небесної Сотні.

5. Надання і виплата одноразової грошової допомоги на / за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих / померлих учасників АТО (ООС) та Героїв Небесної Сотні.

6. Відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, на послуги зв’язку родинам Героїв Небесної Сотні.

7. Надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю війни І, ІІ, ІІІ груп з числа осіб, які брали участь в антитерористичній операції та Революції Гідності.

8. Компенсація вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їхніх сімей загиблих та померлих учасників АТО (ООС), Героїв Небесної Сотні.

9. Надання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО (ООС) на вирішення матеріально-побутових проблем.

10. Придбання житла учасникам антитерористичної операції та родинам Героїв Небесної Сотні на умовах співфінансування.

11. Доплата до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні.

12. Психологічна підтримка та подолання наслідків травмуючих подій учасників АТО (ООС).

 13. Надання одноразової адресної грошової допомоги бійцям-добровольцям АТО з нагоди Дня українського добровольця.

14. Інформування учасників АТО (ООС) та членів їхніх родин про соціально важливі зміни, події та заходи.

 

У Комплексній програмі соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області є 18 напрямів, у тому числі:

  • виплати ветеранам УПА та реабілітованим;
  • одноразові матеріальні допомоги ;
  • співпраця з громадськими організаціями;
  • придбання житла для постраждалих від аварії на ЧАЕС на умовах співфінансування.

         Напрями, пов’язані з придбанням житла, передбачають співфінансування заявника та бюджету відповідної територіальної громади.

Наголошуємо, що починаючи з цього року для отримання допомоги та соціальних послуг відповідно до затверджених Комплексних програм учасникам АТО та іншим одержувачам необхідно звертатись у свої територіальні громади за місцем проживання.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua