» Соціальний захист населення » Коли призначається субсидія за рішенням комісії

Коли призначається субсидія за рішенням комісії

Автор: admin1 от 19-10-2015, 15:26
 (голосів: 0)

Коли призначається субсидія за рішенням комісіїПро окремі випадки призначення субсидії за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї розповіла керівник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Галина Чапля.

Посадовець зауважила, що за наявності відповідних обставин, заявнику, при заповненні документів, необхідно зазначити (підкреслити), що його заява потребує окремого рішення комісії.

Таким чином надається субсидія за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, зокрема:      

- на понаднормову площу житла непрацездатним особам, які проживають самі;

- якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень;

- у разі звернення за субсидією особи, яка не зареєстрована у житловому приміщенні, але фактично проживає на підставі договору оренди, а також індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийнято в експлуатацію;

- громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах і не змогли своєчасно звернутись за призначенням субсидій  у визначний законодавством термін.

Субсидії у даному випадку може бути призначена за рішенням комісії з дня виникнення права, але не більше ніж за шість місяців до звернення за призначенням субсидії.

Крім цього на сьогоднішній день значно розширено права комісії щодо визначення кількості осіб для розрахунку субсидії у випадках якщо:

- кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, є меншою, ніж кількість зареєстрованих у житловому  приміщенні (будинку) осіб.

Субсидія у даному випадку може бути призначена, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають.

Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку), акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської ради, акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори оренди житла в іншому місці).

У разі відсутності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, рішення приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Рішення про призначення (непризначення) субсидій у даному випадку, скеровуються  підприємствам-виробникам (виконавцям) житлово-комунальних послуг.

На підставі рішення районної комісії підприємства – виробники (виконавці) житлово-комунальних послуг не нараховують плату за послуги на осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні (будинку).

- особи, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), які сплачують за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки.          

Субсидія у даному випадку може призначатися окремо за розділеними особовими рахунками виходячи з кількості зареєстрованих осіб, які сплачують за послуги на такі рахунки.

Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається на підставі  акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

- у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Субсидія може бути розрахована виходячи з кількості дітей, які фактично проживають у житловому приміщенні (будинку), з урахуванням дітей, які не зареєстровані в ньому.

Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов  домогосподарства.

- у разі відсутності відомостей про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (стосується осіб, які є власниками майна, але там не зареєстровані).

Субсидія  у такому випадку призначається виходячи з кількості осіб, зазначених у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії. 

Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається на підставі  акта   обстеження матеріально-побутових  умов домогосподарства. На підставі такого рішення   підприємства-виробники  (виконавці)  житлово-комунальних
послуг  нараховують  плату  за  послуги виходячи з кількості осіб, яким  призначено  субсидію.

Звертаємо увагу жителів району, що особа може скористуватись своїм правом на призначення субсидії або за місцем фактичної реєстрації або за місцем фактичного проживання.

Слід зауважити, що рішення   комісії, про призначення  в  окремих  випадках  субсидії  переглядається у разі зміни  у  складі  осіб,  зареєстрованих або фактично проживаючих у житловому приміщенні (будинку), їх працевлаштування або виникнення в  них  інших  джерел  доходів.

У разі відсутності змін, розрахунок субсидії  на наступний період здійснюється без повторного прийняття рішення комісії.

Підсумовуючи вищевказані зміни щодо призначення субсидій за рішенням комісії Галина Чапля відзначила, що на сьогодні на законодавчому рівні враховано практично всі умови надання субсидій і тому хочеться ще раз звернутись до жителів району, які не подали документи для призначення житлових субсидій зробити це якомога швидше, адже опалювальний сезон 2015-2016рр. вже розпочався, тарифи на газ, світло високі, тому всім малозабезпеченим сім’ям як одним із видів соціальної допомоги є передбачено надання житлової субсидії.

Навіть, якщо сім’я має певні обмеження, щодо призначення субсидій на загальних підставах- це можна вирішити, врахувавши наявні обставини та надати субсидію за рішенням комісії.

Особливо це важливо для осіб, які з 1 липня 2015 року втратили право на пільги – подавайте документи для надання житлових субсидій.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua