» Туризм » До уваги сільгоспвиробників: розроблено алгоритм передачі в оренду земельних ділянок під польовими дорогами

До уваги сільгоспвиробників: розроблено алгоритм передачі в оренду земельних ділянок під польовими дорогами

Автор: admin2 от 2-04-2020, 17:50
 (голосів: 0)

До уваги сільгоспвиробників: розроблено алгоритм передачі в оренду земельних ділянок під польовими дорогамиЗемельні ділянки державної чи комунальної власності під польовими дорогами, запроектованими для доступу до земельних ділянок, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення (крім польових доріг, що обмежують масив), передаються в оренду без проведення земельних торгів власникам та/або користувачам земельних ділянок, суміжних із земельними ділянками під такими польовими дорогами.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

 Це передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» від 10.07.2018 № 2498-VIII.

 Строк оренди таких земельних ділянок становить 7 років. Передача в оренду даних ділянок здійснюється за умови забезпечення безоплатного доступу усіх землевласників та землекористувачів до належних їм земельних ділянок для використання їх за цільовим призначенням та можуть використовуватися землевласником (землекористувачем) як для проходу (проїзду) до інших земельних ділянок, розташованих у такому масиві, так і для вирощування сільськогосподарської продукції.

У зв’язку із численними зверненнями стосовно правового використання земельних ділянок під польовими дорогами для посіву в масивах земель сільськогосподарського призначення сільгоспвиробниками департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області та Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Львів) розроблено алгоритм передачі в оренду згаданих ділянок комунальної власності.

Ознайомитись з алгоритмом можна за посиланням.Беручи до уваги, що правове оформлення та використання даних ділянок збільшить надходження до бюджетів місцевих рад та забезпечить легалізацію їх використання, департамент рекомендує органам місцевого самоврядування та аграріям Львівщини ініціювати укладення договору оренди польових доріг.

В департаменті також наголошують, що використання (розорювання, засівання) земельних ділянок під польовими дорогами без укладеного та зареєстрованого належним чином договору оренди розцінюється як самовільне зайняття земельної ділянки або використання її не за цільовим призначенням, що може призвести до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua