» Заходи із відновлення та збереження національної пам’яті на 2018 рік в області узгодили із громадськістю

Заходи із відновлення та збереження національної пам’яті на 2018 рік в області узгодили із громадськістю

Автор: admin2 от 10-01-2018, 18:37
 (голосів: 0)

Заходи із відновлення та збереження національної пам’яті на 2018 рік в області узгодили із громадськістюСьогодні, 10 січня у Львівській ОДА провели публічне громадське обговорення заходів на реалізацію Програми відновлення та збереження національної пам’яті в області на 2018 рік.

Йдеться про проведення заходів з нагоди державних свят, знаменних дат місцевого значення, вшанування пам’яті визначних осіб, відзначення пам’ятних дат та пам’ятних місць за кордоном, а також проведення пошуку і впорядкування поховань українців закордоном.

Учасники заходу ознайомились із попереднім переліком, окрім цього представники громадськості внесли свої пропозиції до заходів на реалізацію Програми.  

Як зазначили під час зустрічі, цьогоріч в області планують провести 15 заходів з нагоди державних свят, серед яких відзначення Дня Гідності і Свободи, 100-річчя Української революції, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, урочистості з нагоди 22-ї річниці Дня Конституції України, 27-ї річниці Незалежності України, 100-річчя подвигу Героїв Крут.

Окрім цього, в області відзначать знаменні дати та вшанують пам'ять відомих постатей, серед яких Роман Шухевич, Василь Івахів, Євген Петрушевич, Євген Коновалець, Олена Степанівна, В’ячеслав Чорновіл.

Вшанують мешканці області видатних українців і за кордоном. Зокрема отця Михайла Вербицького та Михайла Грушевського, а також воїнів УПА та безневинно загиблих українців в с. Гораєць та с. Люблинець Республіки Польща.

Цьогоріч продовжать заходи із пошуку і впорядкування поховань українців за кордоном. Це організація молодіжних таборів з метою впорядкування українських поховань на території Польщі, організація роботи українських експертів в закордонних архівах з метою пошуку інформації про українські поховання та списки загиблих, проведення паспортизації та обліку  місць поховань українців, впорядкування та утримання українських поховань на території Республіки Польща.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua