» Сільське господарство » На ринку “Шувар” стартував фестиваль «Кращий господар Львівщини 2018»

На ринку “Шувар” стартував фестиваль «Кращий господар Львівщини 2018»

Автор: admin2 от 22-09-2018, 19:32
 (голосів: 0)

На ринку “Шувар” стартував фестиваль «Кращий господар Львівщини 2018»Cьогодні, 22 вересня на ринку «Шувар» стартував  фестиваль «Кращий господар Львівщини». Фермери з різних куточків презентували сири та молочні продукти, домашні ковбаси, паштети, копченості, хліб, випічку, різноманітні соуси, десерти і солодощі тощо.

Господарів та гостей фестивалю привітав голова Львівської ОДА Олег Синютка

“Ми гордимося нашими людьми, які працьовиті і є справжніми українськими господарями. Нехай урожаї щоразу будуть кращими, технології, які ви застосовуєте, дають більшу ефективність. Держава підтримує аграріїв,це допомога фермерам, щоб вони мали кошти для закупівлі сучасного насінництва, пониження відсоткової ставки для купівлі сільськогосподарської техніки. Ми повинні мати постійний діалог і вірити у себе, нашу державу і перемогу” ,- зазначив Олег Синютка.

У межах фестивалю відзначили кращого господаря Львівщини cеред фермерських і селянських господарств та кооперативів. Відтак, у номінації "Краще фермерське господарство" перемогло фермерське господарство «Веклина М.Т.», яке займається вирощуванням зернових, бобових та олійних культур. Обсяг виробництва за рік: пшениці 936 тонн, гороху 464 тонн, ріпаку 789 тонн, сої 313 тонн, урожайність зернових становить 58ц/га (по області 48ц/га), олійних- 43ц/га (по області 31ц/га). 

У номінації "Краще особисте селянське  господарство" відзначили Богдана Дороша, що займається рослинництвом і тваринництвом. Обсяг виробництва за рік: пшениці 49 тонн. У господарстві утримується 35 голів ВРХ, в т.ч. 16 корів, 50 голів птиці, 5 бджолосімей. Надій на корову в рік складає 4100 кг. 

Кращим сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом став кооператив «Покрова», що розташований у Бродівському районі. Обсяг виробництва за рік заготівля молока від членів кооперативу 644 тонни. У кооперативі утримується 376 голів ВРХ. 

У номінації "Краща сімейна ферма за показниками якості молока та кількості проданого молока через кооператив у 2018 році"  за результатами оцінювання Проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні” перемогла  сімейна ферма Галини та Михайла Кравчишин Самбірський район с. Ваньковичі, члени кооперативу «Молочний дар». Фермери за 8 місяців 2018 року офіційно продали через кооперативні послуги 63 т молока. Господарям  вручили теля з генотипом джерсейської породи. 

Зокрема кожен охочий під час фестивалю зміг взяти участь у різноманітних конкурсах, приготуванні та дегустації українських страв.

Захід організували з метою популяризувати створення сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів,  як економічної основи для розвитку сільських територій.

Організатори - Львівська обласна державна адміністрація, ОРСП «Шувар» за підтримки Львівського національного університету ветеринарної НУВМБ імені С.З.Ґжицького, Центру розвитку місцевого самоврядування.  

На ринку “Шувар” стартував фестиваль «Кращий господар Львівщини 2018»

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua