» Сільське господарство » Первоцвіти – безцінний дар природи

Первоцвіти – безцінний дар природи

Автор: admin1 от 21-02-2019, 15:27
 (голосів: 0)

Первоцвіти – безцінний дар природиСтаючи жертвами квіткових браконьєрів, ранньоквітучі квіти зменшують свою чисельність та поширення, а тому занесені до Червоної книги України. Зокрема, це всі види пролісків, білоцвітів, майже всі види шафранів (крокусів), сну, рябчиків.

Наймасовішим є продаж саме пролісків. Продавці часто розповідають легенду, що охороні підлягають лише рослини із п’ятипелюстковими квітами, а з трьома – не охороняються. Але це неправда, п’ятипелюсткових підсніжників просто не існує!

Що стосується ситуації в цілому, то на сьогоднішній день продаж всіх первоцвітів є незаконним і карається низкою статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, статтями 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу), 90 (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), а також статтями 159 і 160 (порушення правил торгівлі на ринках і торгівля з рук у невстановлених місцях). Крім того, за кожну зірвану квітку має нараховуватися штраф згідно Постанови Кабінету міністрів України від 7 листопада 2012 року № 1030. Для однієї квітки підсніжника, наприклад, він становить 49  грн. Тобто, кожен продавець, що торгує цілою сумкою підсніжників, має бути обкладений штрафом у декілька десятків тисяч гривень.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua