» Сільське господарство » Затверджено порядок здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва для аграріїв

Затверджено порядок здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва для аграріїв

Автор: admin2 от 18-03-2020, 14:24
 (голосів: 0)

Затверджено порядок здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва для аграріївПостанова КМУ від 1 березня 2017 р. № 130 (із змінами, затвердженими постановою КМУ від 03.03.2020 № 195) передбачає  механізм надання у 2020 році державної підтримки за закуплену сільськогосподарську техніку та обладнання вітчизняного виробництва.

Бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням для агропромислового комплексу шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки та обладнання, що закуплені у вітчизняних виробників та/або їх дилерів. 

Компенсація надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам (юридичним особам та фізичним особам – підприємцям) на безповоротній основі у розмірі 25 відсотків вартості техніки та обладнання (без ПДВ).

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підпише з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.    

Частковій компенсації підлягає техніка та обладнання, які на момент здійснення через уповноважений банк оплати на їх придбання були включені  до переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономіки.

Документи подаються впродовж року до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання:

- на придбану до 01 грудня поточного року техніку та обладнання - до 05 грудня;

- на придбану з  01 грудня поточного року техніку та обладнання - до 01 квітня наступного року.

Сільськогосподарським товаровиробникам, які придбали техніку та обладнання і подали заявки на відшкодування у жовтні-листопаді 2019 року, але з незалежних від них причин не отримали компенсацію, компенсація за вказаний період буде виплачуватись за рахунок коштів, передбачених у 2020 році після розподілу коштів за напрямами підтримки сільгоспвиробників.

Державна підтримка надасть доступ с/г виробникам здешевити придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва та сприятиме оновленню машинно-тракторного парку.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua