» Сільське господарство » Внесено зміни до Закону України "Про фермерське господарство"

Внесено зміни до Закону України "Про фермерське господарство"

Автор: admin2 от 5-07-2016, 16:20
 (голосів: 0)

Внесено зміни до Закону України "Про фермерське господарство"Законом створюються умови для впровадження сімейного фермерства.

1 травня набув чинності Закон № 1067-VIII «Про внесення змін до Закону України« Про фермерське господарство» щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Цим Законом створюються умови для впровадження європейської моделі сільського господарства, сімейного фермерства, спрощуються умови створення власного аграрного бізнесу. Особисті селянські господарства будуть легалізовані як повноправні учасники аграрного ринку, і така перереєстрація надає можливість легально отримувати пенсії та соціальні гарантії.

Законом встановлено, що сімейне фермерське господарство без статусу юрособи організовується ФОП самостійно або спільно з членами його сім'ї на підставі договору про створення сімейного фермерського господарства. Такий договір укладається членами однієї сім'ї в письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.

Головою сімейного фермерського господарства без статусу юрособи є член сім'ї, який зареєстрований як ФОП, і визначений договором про створення сімейного фермерського господарства.

Від імені сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи мають право виступати глава цього господарства або уповноважений ним один з членів господарства.

Фермерське господарство підлягає держреєстрації в порядку, встановленому для державної реєстрації юросіб/ФОП, за умови придбання громадянином України або кількома громадянами України, які виявили бажання створити фермерське господарство, права власності або користування земельною ділянкою.

Також в Законі йдеться, що залучення сімейним фермерським господарством інших громадян може здійснюватися виключно для виконання сезонних і окремих робіт, безпосередньо пов'язаних з діяльністю господарства і потребують спеціальних знань чи навичок.

Передбачено, що фермерським господарствам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка в порядку, передбаченому Законом «Про державну підтримку сільського господарства України».

Набуття статусу сімейного фермерського господарства посилить соціальний захист учасників таких господарств, буде стимулювати розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua