» Охорона здоров'я » Методи профілактики проти нового штаму коронавірусу – ті самі: дистанція, маска, чисті руки

Методи профілактики проти нового штаму коронавірусу – ті самі: дистанція, маска, чисті руки

Автор: admin2 от 29-12-2020, 16:41
 (голосів: 0)

Методи профілактики проти нового штаму коронавірусу – ті самі: дистанція, маска, чисті рукиНовий штам коронавірусу має кілька відмінностей від того, що циркулював упродовж останніх місяців.

Новий вірус поширюється легше та швидше, але його негативний вплив на організм людини є не такий важкий як попередній.

Про це сьогодні під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

«На Львівщині нема можливості проводити генотипування вірусів. Ми даємо результати лабораторних досліджень де виявлено РНК коронавірусу, або не виявлено. Нам не відомо чи цей вірус уже є на Львівщині, але заходи профілактики залишаються ті самі», - наголосила Наталія Іванченко.

І новим штамом, і  уже відомим заразитись можна при тісному контактуванні, тому медики підтримують запровадження локдауну у січні.

«Не важко спрогнозувати, що активність населення в святковий період зросте, тому ті цифри, які ми маємо сьогодні можуть різко мінятись. Окрім того, майже кожен другий тест на ковід позитивний, а отже говорити, що є стабільна позитивна динаміка дуже завчасно. Тенденції нас зараз тішать: кількість пацієнтів у стаціонарах меншає, але динаміка і ризики наводять на думку, що є підстави застосувати обмеження в післясвятковий період, аби розірвати ланцюжок захворювання», - акцентував директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Максимальний інкубаційний період інфекції - 14 днів. Медики остерігаються того, що в цей проміжок людина вже може бути інфікована, але не знати про це.

«Тому важливо все-таки у цей період обмежити контакти, аби не посилити тенденцію до зростання інфікування», - розтлумачила Наталія Іванченко.

Попри те, медичну систему готують до збільшення місць для пацієнтів із коронавірусом у лікарнях області. За словами Ореста Чемериса  із першого січня розширюватимуть ліжкову мережу у межах існуючих закладів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua