» Культура » Літературні посиденьки «В Остапа Вишні» з нагоди 125-річчя від дня народження письменника в Болехівцях

Літературні посиденьки «В Остапа Вишні» з нагоди 125-річчя від дня народження письменника в Болехівцях

Автор: admin1 от 15-11-2019, 15:53
 (голосів: 0)

Літературні посиденьки «В Остапа Вишні» з нагоди 125-річчя від дня народження письменника в Болехівцях «Багатство регістрів сміху» - у цих словах думка про багатство засобів майстерності митця Павла Губенка, більш відомого як Остап Вишня.

Український письменник - новеліст, класик сатиричної прози ХХ ст.,  який у 20-х роках заохотив мільйони людей до читання української літератури. Глибокий знавець народного життя, народних дум, поривів, мови, звичаїв, воістину народний письменник. Понад 100 збірок творів було видано ще за життя письменника.

У 1928 і 1930 роках двома виданнями вийшло зібрання «Вишневих усмішок» у чотирьох томах – практично візитівка письменника.

Героями “вишневих усмішок” стають бюрократи і вельможі, окозамилювачі і підлабузники, спекулянти і дрімучі дурні, затискувачі критики і псевдовчені. До них він жорстокий і невблаганний.

Інший Остап Вишня – життєлюб і оптиміст. “Ніколи не сміявся без любові до вас усіх, до сонця, до вітру, до зеленого листу!”- пише письменник.

З нагоди 125-річчя від дня народження письменника  в бібліотеці-філії с. Болехівці відбулися літературні посиденьки «В Остапа Вишні», які провели  зав. філією Марія Зачка та  бібліотекар бібліотеки-філії с. Нове Село Оксана Радецька.

У заході взяли участь учні 6-х класів –користувачі бібліотеки.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua