» Культура » Бібліографічна пам'ятка

Бібліографічна пам'ятка

Автор: admin2 от 21-11-2019, 15:30
 (голосів: 0)

Бібліографічна пам'ятка30 листопада 2013. Силовий розгін мирних протестувальників, нечувано жорстоке побиття беззахисних дітей. Це була дійсно страшна ніч яку ми запам'ятаємо на все життя.
Побиті люди сховалися в Михайлівському і чекали ранку. Ніч минула і настав ранок 30.11.2013 - ранок, коли Україна прокинулася. Струмочки людей потекли до Михайлівської площі - Київ встав! Колони автівок з усієї країни рухалися до столиці. І це вже була не тільки молодь.
Жорстоке побиття студентів на Майдані мало б тоді зупинити протестні акції в країні, вселити в серця українців страх та назавжди відібрати надію. Але Янукович та Путін помилилися - замість страху вони викликали гнів в очах кожного українця, непереборне бажання встати поруч з покалічеими дітьми, щоб разом змести злочинний режим. Гасло "Україна - це Європа!" автоматично змінилося на "Банду геть!". Вже тоді стало очевидо, що час Януковича скінчився. Бо мирний протест почав поступово перетворюватися на справжнє народне повстання.
Тисячі і мільйони людей піднялись, щоб змінити той бруд, наявність якого дозволила катувати простих, щирих і відкритих молодих людей, які стояли за право вибору. Піднялись за нове життя. Народилась нація.
30 листопада 2013 року - День народження української нації.
Відкрите тримісячне протистояння між владою та активістами призвело до чисельних людських жертв. Небесна Сотня – саме так згодом назвали протестувальників, які віддали свої життя заради кращого майбутнього для України. В результаті трагічних подій у центрі Києва був повалений режим Януковича, після чого почалася військова агресія Росії, яка супроводжувалася анексією Криму та окупацією окремих територій Донецької та Луганської областей.
Цього року в четвер, 21 листопада, Україна вже шостий рік поспіль відзначає День гідності та свободи, що об’єднав дві події, які назавжди змінили історію українського сьогодення. Україна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. З вини російського агресора на сьогодні також втрачено тисячі українців, які загинули обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Традиційно 21 листопада люди поминають загиблих під час Революції Гідності, приносять квіти і лампадки до пам’ятних місць, організовують виставки та акції.
Бібліографом Дрогобицької РЦБС Жанною Луців укладено ретроспективну бібліографічну пам’ятку «З МАЙДАНОМ В СЕРЦІ КРІЗЬ ЖИТТЯ», присвячену пам’яті героїв Майдану.
Бібліографічне видання має за мету нагадати всім про криваву зиму 2013-2014 рр, допомогти розібратися в собі, у своїх мотиваціях і замислитися над нашим майбутнім,можливо дещо переосмислити.
У пам’ятці багато матеріалів з дрогобицьких місцевих видань. У виданні є розділ «Євромайдан та Герої Небесної Сотні на Дрогобиччині».
Рекомендовано всім, кому не байдужа доля України. Може бути корисним бібліотечним працівникам та освітянам у їхній роботі.
Бібліографічна пам'ятка

Бібліографічна пам'ятка

Бібліографічна пам'ятка


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua