» Культура » В Рихтичах відбулася літературна година «Наша мова – мова вічної землі»

В Рихтичах відбулася літературна година «Наша мова – мова вічної землі»

Автор: admin1 от 21-11-2014, 12:30
 (голосів: 0)

В Рихтичах відбулася літературна година «Наша мова – мова вічної землі»  "О, Боже мій – Великий, Всемогучий,
Мою вкраїнську мову порятуй.
І в світлий день пришестя, день майбутній
Вкраїні Царство щастя приготуй".
Саме ці слова стали основою літературної години «Наша мова – мова вічної землі, наше слово – слово вічного народу!», яка відбулася в бібліотеці-філії села Рихтичі. Із сивої давнини бере початок наша мова. Шлях її розвитку – це тернистий шлях боротьби. Багато випробувань вона перенесла, мужньо знісши і витерпівши наругу найлютіших царських сатрапів та московських посіпак. Завідувач бібліотекою-філією Ольга Домін ознайомила присутніх з скорботним календарем рідної мови, де червоно-кривавим кольором виписані дати її поневолення. Кожного присутнього схвилювала молитва до мови Катерини Мотрич, яку прочитала учениця 9-го класу Рихтицької школи Вікторія Ільчишин. Щире поетичне слово та мудра бесіда про велич і красу рідної мови лунала з уст Ольги Коваль, Вікторії Казан, Вікторії Ільчишин, Анни-Марії Зозулі, Назара Соляника, Насті Іванюш, Данилка Федів, Аліни Пітулей та інших.
Захід відбувався напередодні відзначення Дня гідності та свободи та першої річниці революції гідності. На ньому були присутні учасники Євромайдану, а саме: Олександр Домін, Микола та Іван Городиські, які протягом багатьох днів і ночей відстоювали свободу, незалежність та європейський вибір на Майдані у місті Києві. Вони розповіли присутнім про той дух Майдану, який надихав сотні тисяч українців на боротьбу проти тодішнього режиму та вирує в серцях і досі. І вже з небес чути голос 21-річного Сергія Нігояна з Дніпропетровщини:
"Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!"
На масовому заході були присутні сільський голова Федір Андрійчик, зав.відділом організаційно-методичної роботи районної ЦБС Марія Ханас, директор народного дому Оксана Яворська, працівники сільської ради та мешканці села.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua