» Офіційні документи » Розпорядження районної державної адміністрації від 20 березня 2019 року №118

Розпорядження районної державної адміністрації від 20 березня 2019 року №118

Автор: admin1 от 22-03-2019, 14:56
 (голосів: 0)

Про організацію громадських                                                     Зареєстровано Головним

робіт у Дрогобицькому                                                             територіальним управлінням

районі на 2019 рік                                                                    юстиції  у Львівській області

                                                                                                   15 квітня 2019 року   за № 47/2033

 

Відповідно до пункту 3 статті 24 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 175 (зі змінами), Програми зайнятості населення Дрогобицького району на 2018-2020 роки, затвердженої розпорядженням голови Дрогобицької райдержадміністрації від 19 грудня 2017 року за № 512 та з метою додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб, додаткової соціальної підтримки та вирішення територіальними громадами важливих для них завдань з організації громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість та відповідають потребам громади:

 

1. Затвердити перелік видів громадських робіт, які можуть застосовуватись під час організації та проведення громадських робіт на територіїДрогобицького району у 2019 році, згідно здодатком1.

2. Затвердити перелік підприємств, установ та організацій за участю яких планується організація громадських робіт на територіїДрогобицького районуу 2019 році, згідно здодатком 2.

3. Фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні,  здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Фінансування організації громадських та інших робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших джерел, не заборонених законодавством.

4. Організацію і проведення громадських робіт здійснювати на підставі договорів про організацію громадських робіт та фінансування їх організації відповідно до вимог чинного законодавства.

5. Юридичному відділу апарату районної державної адміністрації (М.Розуман)подати дане розпорядження на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Львівській області відповідно до вимог чинного законодавства.

6. Відділу організаційної роботи та інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації (Л.Луців) забезпечити офіційне опублікування розпорядження.

7. Розпорядження набирає чинності з моменту його офіційного опублікування.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Р.Щербу.

 

  Голова                                                                                      А.І. Шевкенич

 

 

Додаток 1
до розпорядження голови
райдержадміністрації
20 березня 2019 року   № 118

 

 

Перелік

видів громадських робіт, які можуть застосовуватись під час організації та проведення громадських робіт на територіїДрогобицького району

у 2019 році

 

1. Відновлення та догляду пам’яток архітектури, історії та культури, меморіальних та пам’ятних місць, зокрема упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни і утримання у належному стані цвинтарів, прибирання снігу.

2. Благоустрій та озеленення територій населених пунктів, об’єктів  соціальної сфери, кладовищ, зон відпочинку і туризму, культових споруд, паркових зон, скверів,  придорожніх смуг.

3. Роботи пов’язані з ремонтом об’єктів соціальної сфери (дитячих дошкільних та навчальних закладів, спортивних закладів, закладів культури і охорони здоров’я, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та дітей, дитячих оздоровчих таборів).

4. Догляд за особами похилого віку та особами з інвалідністю, а також догляд за хворими в закладах охорони здоров’я та допоміжні роботи у дитячих будинках та домах для людей похилого віку.

5. Допоміжні роботи вмузеях та з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках та архівних установах.

6. Допоміжні роботи в підготовці та проведенні сільськогосподарського перепису, обробленні, та  узагальненні його результатів.

7. Проведення позашкільної, профорієнтаційної та психологічної роботи з школярами в загальноосвітніх школах за договорами, укладеними з відділом освіти.

8. Допоміжні роботи у впорядкуванні територій населених пунктів з метою ліквідації та попередження наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних рішенням органів виконавчої влади.

9.Виконання підсобних сільськогосподарських робіт(під час весняно - польових робіт, збирання врожаю, сінокосіння).

10. Виконання підсобних робіт соціального спрямування за договорами з місцевими органами виконавчої влади та іншими установами та організаціями, що займаються  соціальним захистом населення.

12.  Інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та роботи пов’язані з кур’єрською доставкою інформацій, документів та запитів особам, які потребують сторонньої допомоги.

13. Здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення району (міста), що має суспільно корисну спрямованість, відповідає потребам адміністративно-територіальної одиниці та сприяє її соціальному розвитку.

14. Забезпечення безпеки дітей під час переходу автодоріг в місцях розташування дошкільних закладів та шкіл.

15. Проведення благоустрою придорожніх смуг автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування за межами проїзної частини.

16. Вирубування кущів та самосіву, скошування трави в межах смуги відчуження, вздовж металевого тросового бар’єрного огородження, біля дорожніх знаків.

17. Збирання та заготівля лікарських рослин, ягід.

18. Допоміжні роботи пов’язані з ремонтом доріг місцевого значення.

19. Роботи пов’язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб з числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю, що проводяться за рішенням органів місцевого самоврядування.

20. Допоміжні роботи з екологічного захисту навколишнього середовища (розчищення русел річок, прибирання стихійних сміттєзвалищ, обкошування берегів річок, каналів, дамб, вирубка чагарників).

21. Надання супроводу, догляду, обслуговування, соціально-медичного патронажу особам з інвалідністю, учасникам та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту.

 

 

Керівник апарату                                                             С. Л. Кулиняк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                    Додаток 2

                                                                                    до розпорядження голови

райдержадміністрації

                                                                                    20 березня 2018 року № 118 

 

 

ПЕРЕЛІК

підприємств, установ та організацій за участю яких планується організація громадських робіт на територіїДрогобицького району

у 2019 році 

 

№ п/п

Орган місцевого самоврядування, підприємство, установа, організація

Примітка

1

Відділ освіти  Дрогобицької райдержадміністрації

 

2

Відділ культури Дрогобицької райдержадміністрації

 

3

Управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької  райдержадміністрації

 

4

Меденицька ОТГ

 

 

5

Підбузькаселищна рада

 

6

Сільські ради:  Бистрицька Гірська, Бистрицька, Болехівська, Броницька, Волощанська, Волянська, Вороблевицька, Верхньогаївська, Нижньогаївська, Грушівська, Добрівлянська, Доброгостівська, Довжанська, Довжанська Гірська, Верхньодорожівська, Дережицька, Долішньолужецька, Залокотська, Літинська, Лішнянська, Медвежанська, Михайлевицька, Модрицька, Нагуєвицька, Новокропивницька, Опаківська, Попелівська, Почаєвицька, Раневицька, Ріпчицька, Рибницька, Рихтицька, Ролівська, Снятинська, Солонська, Ступницька, Станильська, Старокропивницька, Смільнянська, Уличненська, Унятицька, Урізька, Ясенице-Сільнянська.

 

 

 

Керівник апарату                                                                    С. Л. Кулиняк

 

 

ВИСНОВОК 
про проведення гендерно-правової експертизи проекту

нормативно-правового акта 

«Про організацію громадських робіт у Дрогобицькому районі на 2019 рік» 

 

Проект нормативно-правового акта розроблено Дрогобицькою районною державною адміністрацією Львівської області.

 

1. Перелік міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та резолюцій міжнародних конференцій, міжнародних організацій, їх органів, використаних під час проведення експертизи.

 

Під час проведення гендерно-правової експертизи проекту розпорядження голови районної державної адміністрації «Про організацію громадських робіт у Дрогобицькому районі на 2019 рік» застосовувалися: Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, 1966 рік; Конвенція про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами, 1949 рік; Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, 1979 рік; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, 1950 рік та протоколи до неїЄвропейська соціальна хартія (переглянута), 1996 рік; Конвенція Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, 2005 рік; Конвенція про права осіб з інвалідністю, 2006 рік; Конвенція Міжнародної організації праці № 156 про рівне ставлення і рівні можливості для трудящих чоловіків і жінок: трудящі із сімейними обов’язками, 1981 рік; Конвенція Міжнародної організації праці № 100 про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності, 1951 рік; Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, 1965 рік; Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, 1966 рік; Рамкова конвенція про захист національних меншин, 1995 рік; Загальна декларація прав людини, 1948 рік; Пекінська декларація, 1995 рік; Резолюція 47/135 Генеральної Асамблеї ООН “Декларація про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних та мовних меншин”, 1992 рік.

 

2. Перелік актів законодавства, використаних під час експертизи.

 

Під час проведення гендерно-правової експертизи проекту розпорядження голови районної державної адміністрації «Про організацію громадських робіт у Дрогобицькому  районі на 2019 рік»   застосовувались: Конституція України, Закони України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”“Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”“Про запобігання та протидію домашньому насильству”“Про протидію торгівлі людьми”.

3. Наявність або відсутність положень проекту нормативно-правового акта, які не відповідають принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

В проекті розпорядження відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, представникам обох статей надається однака можливість участі в оплачуваних громадських роботах.

4. Проведення аналізу положень проекту нормативно-правового акта, які можуть порушувати принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

У проекті розпорядження голови районної державної адміністрації відсутні положення, які не відповідають принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

 



 

_____________________             _____________           __________________

    (керівник юридичної служби                             (підпис)                                 (ім’я та прізвище)

       органу виконавчої влади)

 

_____________________            ______________           __________________

(уповноважена особа (координатор)                      (підпис)                                (ім’я та прізвище)
з питань забезпечення рівних прав

та можливостей жінок і чоловіків

органу виконавчої влади)

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua