» Офіційні документи » Pозпорядження районної державної адміністрації від 1 жовтня 2020 року №279

Pозпорядження районної державної адміністрації від 1 жовтня 2020 року №279

Автор: admin2 от 7-10-2020, 14:56
 (голосів: 0)

Про визначення уповноваженої особи за організацію та проведення спрощених

закупівель шляхом використання

електронної системи закупівель

 

Відповідно до статей 6, 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", статей 1, 11 Закону України "Про публічні закупівлі", наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 30.03.16 № 557 "Про затвердження Примірного положення про тендерний комітет або уповноважену особу (осіб)", з метою забезпечення здійснення спрощених закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області відповідно до вимог законодавства:

1.Визначити уповноваженою особою за організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області згідно з Законом України "Про публічні закупівлі" провідного спеціаліста відділу культури та туризму районної державної адміністрації Калічак Ірину Іванівну шляхом покладення на неї функцій уповноваженої особи як додаткової роботи з відповідною доплатою згідно із законодавством.

У разі її тимчасової відсутності виконання обов’язків уповноваженої особи покласти на начальника відділу фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації Шпек Лесю Євгенівну.

2.Затвердити Положення про уповноважену особу за організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області, що додається.

3.Уповноваженій особі забезпечити організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі" та Положення про уповноважену особу.

4.Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

Перший заступник голови Віталій СКОРОПАД

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

районної державної адміністрації

1 жовтня 2020 року № 279

 

ПОЛОЖЕННЯ

про уповноважену особу за організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області

 

І. Загальні Положення

1. Це Положення розроблено відповідно до статті 11 Закону України "Про публічні закупівлі" і визначає правовий статус, загальні організаційні та процедурні засади діяльності уповноваженої особи, а також її права, обов’язки та відповідальність.

2. Уповноважена особа за організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області (надалі – уповноважена особа) – працівник відділу Дрогобицької районної державної адміністрації, визначений відповідальним за організацію та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в Дрогобицькій районній державній адміністрації Львівської області згідно із Законом України "Про публічні закупівлі" на підставі розпорядження голови районної державної адміністрації.

3. Метою діяльності уповноваженої особи є організація та проведення процедур спрощених закупівель шляхом використання електронної системи закупівель в інтересах Дрогобицької районної державної адміністрації Львівської області (Замовника) на засадах об'єктивності та неупередженості.

4. Уповноважена особа у своїй діяльності керується Законом України "Про публічні закупівлі”, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

 

ІІ. Засади діяльності та вимоги до уповноваженої особи

1. Уповноважена особа здійснює діяльність на підставі розпорядження голови районної державної адміністрації.

2. Уповноважена особа може пройти навчання з питань організації та здійснення публічних закупівель, у тому числі дистанційне.

3. Не можуть визначатися уповноваженою особою посадові особи та представники учасників, члени їхніх сімей, а також народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим та депутати міської, районної у місті, районної у місті, районної, обласної ради.

4. Під час організації та проведення процедур закупівель уповноважена особа не повинна створювати конфлікт між інтересами замовника та учасників чи між інтересами учасників процедури спрощеної закупівлі, наявність якого може вплинути на об'єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору переможця процедури спрощеної закупівлі.

У разі виникнення зазначеного конфлікту уповноважена особа інформує про це замовника, який приймає відповідне рішення щодо проведення процедури без участі такої особи.

5. У разі визначення однієї уповноваженої особи замовник має право визначити особу, яка буде виконувати обов'язки уповноваженої особи в разі її відсутності (під час перебування на лікарняному, у відрядженні або відпустці).

6. Уповноважена особа (особи) повинна мати:

- вищу освіту;

- належний обсяг знань чинного законодавства у сфері публічних закупівель та практику його застосування.

7. У залежності від обсягів та предмета закупівлі уповноваженій особі доцільно орієнтуватися в одному чи декількох питаннях:

- в основах сучасного маркетингу, кон'юнктурі ринків товарів, робіт і послуг та факторах, що впливають на її формування, а також джерелах інформації про ринкову кон'юнктуру;

- у чинних стандартах та технічних умовах товарів, робіт і послуг, які закуповуються замовником;

- у видах, істотних умовах та особливостях укладення догорів про закупівлю товарів, робіт і послуг тощо.

8. Оплата праці уповноваженої особи здійснюється відповідно до вимог законодавства.

9. Уповноважена особа під час виконання своїх функцій керується наступними принципами:

- добросовісна конкуренція серед учасників;

- максимальна економія, ефективність та пропорційність;

- відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівлі;

- недискримінація учасників та рівне ставлення до них;

- об'єктивне та неупереджене визначення переможця процедури спрощеної закупівлі;

- запобігання корупційним діям і зловживанням.

10. Уповноважена особа:

- планує закупівлі та формує річний план закупівель в електронній системі закупівель;

- здійснює вибір процедури закупівлі;

- проводить процедури спрощеної закупівель;

- забезпечує рівні умови для всіх учасників, об'єктивний та чесний вибір переможця процедури спрощеної закупівлі;

- забезпечує складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

- забезпечує оприлюднення в електронній системі закупівель інформації, необхідної для виконання вимог цього Закону;

- представляє інтереси замовника з питань, пов'язаних із здійсненням спрощених закупівель, зокрема під час перевірок і контрольних заходів, розгляду скарг і судових справ;

- надає в установлений строк необхідні документи та відповідні пояснення;

- аналізує виконання договорів, укладених згідно із Законом;

- здійснює інші дії, передбачені Законом або розпорядчим рішенням замовника.

Рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, який підписується уповноваженою особою.

11. Уповноважена особа має право:

- брати участь у плануванні видатків і визначенні потреби в товарах, роботах і послугах, що будуть закуповуватися;

- пройти навчання з питань організації та здійснення закупівель;

- ініціювати створення робочих груп з числа службових (посадових) та інших осіб структурних підрозділів замовника з метою складання технічних вимог до предмета закупівлі, оцінки поданих тендерних пропозицій, підготовки проектів договорів тощо;

- приймати рішення, узгоджувати проекти документів, зокрема договору про закупівлю з метою забезпечення його відповідності умовам процедури закупівлі, та підписувати в межах своєї компетенції відповідні документи;

- вимагати та отримувати від службових осіб і підрозділів замовника інформацію та документи, необхідні для виконання завдань (функцій), пов'язаних з організацією та проведенням процедур закупівель;

- брати участь у проведенні нарад, зборів з питань, пов'язаних з функціональними обов'язками уповноваженої особи (осіб);

- давати роз'яснення і консультації структурним підрозділам замовника в межах своїх повноважень з питань, що належать до компетенції уповноваженої особи (осіб);

- здійснювати інші дії, передбачені Законом.

Для підготовки тендерної документації та/або оголошення про проведення спрощеної закупівлі та вимог до предмета закупівлі за рішенням замовника уповноважена особа може залучати інших працівників замовника.

За рішенням замовника може утворюватися робоча група у складі працівників замовника для розгляду тендерних пропозицій/пропозицій. У разі утворення робочої групи уповноважена особа є її головою та організовує її роботу. До складу робочої групи застосовуються вимоги абзацу другого частини сьомої цієї статті. Робоча група бере участь у розгляді тендерних пропозицій/пропозицій, у проведенні переговорів у разі здійснення переговорної процедури, а рішення робочої групи має дорадчий характер.

12. Уповноважені особа зобов'язана:

- дотримуватися норм чинного законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення;

- організовувати та проводити процедури спрощених закупівель;

- забезпечувати рівні умови для всіх учасників процедур закупівель;

- у встановленому Законом порядку визначати переможців процедур спрощених закупівель.

13. Уповноважена особа несе персональну відповідальність:

- за прийняті нею рішення і вчинені дії (бездіяльність) відповідно до законів України;

- за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу;

- за порушення вимог, визначених Законом у сфері публічних закупівель.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua