» Обличчя АТО. Орден за мужність

Обличчя АТО. Орден за мужність

Автор: admin1 от 3-07-2015, 10:34
 (голосів: 0)

Обличчя АТО. Орден за мужністьТарас Зозуля був військовослужбовцем 80-ої окремої аеромобільної бригади. 1 вересня 2014 року загинув у бою під Луганськом, коли десантники відступили з території аеропорту, який вони героїчно обороняли кілька місяців під постійними обстрілами важкої артилерії і РСЗВ "ГРАД".
Днями у 80-ій аеромобільній бригаді батькам захисника Луганського аеропорту Тараса Зозулі вручили орден "За мужність" III ступеня.
Юнак бачив себе військовим і тільки ним. Армійськими піснями, фільмами про десантників було заповнене дозвілля Тараса. Він проігнорував футбольну кар’єру, на успіх в якій мав великі шанси. Після служби в армії потай від батьків пішов складати іспит, аби іти назустріч мрії і потрапити у ряди військових. Рідних хлопець про свій вибір лише поставив перед фактом. Тарас став контрактником 80-ої аеромобільної бригади.
"Мій син заслужив на Господню милість. Я закликаю матерів, що втратили на війні синів, гордо тримати голови за своїх дітей. Вони – герої. За них молиться вся Україна. Думаю, вони благословенні у Бога", – без сліз, лише з блискотом віри в очах каже мати героя Світлана Зозуля.
На будівлі Дрогобицького коледжу нафти і газу встановлено та освячено меморіальну таблицю на вшанування двох загиблих на війні випускників закладу. Один із них – 21-річний стебничанин Тарас Зозуля. Викарбувати ім’я Тараса на камені, як приклад бойової доблесті і слави, невдовзі збираються у його рідній військовій частині. Та найбільше батьки хочуть, аби їхнього сина пам’ятав народ, за який він віддав життя.

За інформацією Львівського обласного військового комісаріату

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua