» Громадянське суспільство. Громадська рада » З ініціативи громадської ради та РДА відбувся круглий стіл на тему функціонування сфери охорони здоров'я Дрогобиччини

З ініціативи громадської ради та РДА відбувся круглий стіл на тему функціонування сфери охорони здоров'я Дрогобиччини

Автор: admin2 от 17-09-2019, 17:34
 (голосів: 0)

З ініціативи громадської ради та РДА відбувся круглий стіл на тему функціонування сфери охорони здоров'я ДрогобиччиниЗ ініціативи громадської ради при райдержадміністрації та районної державної адміністрації сьогодні, 17 вересня відбувся круглий стіл з питань фінансування та подальшого функціонування галузі охорони здоров’я Дрогобиччини. У засіданні взяли участь члени громадської ради на чолі з головою Зоряном Ацедонським, представники Дрогобицької райдержадміністрації на чолі із заступником голови Володимиром Ханасом, Дрогобицької міської ради на чолі із заступником міського голови Василем Качмаром, Дрогобицької районної ради, засобів масової інформації. Трускавецька та Бориславська міські ради не делегували своїх представників для участі в круглому столі.

У засіданні також взяв участь помічник народного депутата Ореста Саламахи Олег Пилипців.

Сферу охорони здоров’я від Дрогобича представляли начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба та його заступник Святослав Кучерявий, Дрогобицького району — головний лікар КНП “Дрогобицька районна лікарня” Дрогобицької районної ради Володимир Валюх. 

Представники Дрогобича розповіли про кроки, які здійснила міська влада щодо реорганізації галузі для ефективного використання бюджетних коштів, поліпшення та осучаснення матеріально-технічного забезпечення лікувальних закладів. Втім, брак грошей, насамперед, для оплати праці медичних працівників, все ще немалий, тому основним на круглому столі було питання міжбюджетних трансфертів між районом та містом за пролікованих у стаціонарах Дрогобича мешканців населених пунктів району. Заступник міського голови Василь Качмар зазначив, що в цьому році частково вдалося дійти порозуміння, і з районного бюджету було перераховано міській медицині 5 млн грн, що на думку, представників міста становить лише 1/5 частину від необхідної суми.

Представники району мають своє бачення проблеми. Зокрема, головний лікар КНП Володимир Валюх запропонував не оперувати сухими цифрами, а провести взаємозвірку та об’єктивний аналіз ситуації. Він також повідомив, що хоч із запізненням, у районі також розпочали реорганізацію та оптимізацію галузі, і є чітке розуміння того, які послуги районні лікарні можуть надавати, а які - ні.

Заступник голови райдержадміністрації Володимир Ханас запропонував створити спільну робочу групу, яка б напрацювала пропозиції для їх подальшої реалізації.

Зорян Ацедонський також підтримав цю ідею, запропонувавши залучити до робочої групи представників громадської ради.

Розмова тривала понад дві години. І хоч спільного конкретного рішення прийнято не було, сторони почули одна одну, а також розуміють, що у другому кварталі наступного року, якщо реформа охорони здоров’я буде продовжена, і окрім первинної ланки, де таких проблем вже не існує, будуть реформовані вторинна і наступні ланки, питання автоматично зніметься з порядку денного. Кардинальний вплив на ситуацію матиме й адміністративна реформа.

У підсумку, депутатським комісіям районної ради з питань бюджету та охорони здоров’я рекомендовано повернутися до питання дофінансування трансфертів відповідно до розрахунків за результатами взаємної звірки, а при розгляді проекту районного бюджету на наступний рік — закласти об’єктивну суму для розрахунків за пролікованих у міській лікарні хворих з району на І квартал 2020 року. Отримана за результатами взаємної звірки інформація опрацьовуватиметься робочою групою, яка буде створена у районі.

 

 

З ініціативи громадської ради та РДА відбувся круглий стіл на тему функціонування сфери охорони здоров'я Дрогобиччини

 

З ініціативи громадської ради та РДА відбувся круглий стіл на тему функціонування сфери охорони здоров'я Дрогобиччини



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua