» Адміністративні послуги » Надання адміністративних послуг має стати природною функцією органів місцевого самоврядування, - Володимир Гройсман

Надання адміністративних послуг має стати природною функцією органів місцевого самоврядування, - Володимир Гройсман

Автор: admin2 от 19-11-2014, 13:08
 (голосів: 0)

Надання адміністративних послуг має стати природною функцією органів місцевого самоврядування, - Володимир ГройсманНадання адміністративних послуг для громадян та бізнесу має стати однією з ключових функцій місцевого самоврядування. Водночас сьогоднішня ситуація в Україні, коли органи місцевого самоврядування здебільшого працюють лише на прийняття та видачу документів, а органи влади залишають повноваження щодо прийняття кінцевих рішень за собою, призводить до ускладнення процесу надання послуг, до затягування та непрозорості процедур. Так ситуація, зокрема, склалася з реєстрацією місця проживання та оформлення паспортних документів, за які сьогодні відповідає Державна міграційна служба.

Про це йшлося під час наради під головуванням Віце-прем`єр-міністра України –  Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана з обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг». Законопроект, який покликаний значно розширити повноваження місцевого самоврядування щодо надання адмінпослуг, розроблено за участі експертів  Реанімаційного пакета реформ та Німецького агентства міжнародного співробітництва (GIZ) і буде внесено на розгляд Верховної Ради нового скликання разом з іншими законопроектами з децентралізації.

«Кошти від надання адміністративних послуг підуть у місцеві бюджети, тож місцеве самоврядування отримає не лише повноваження, а й ресурси на їх виконання. Разом із тим забезпечення якості надання послуг вимагатиме від місцевих громад створення відповідних умов – сучасних технічно обладнаних центрів зі штатом фахівців. Функція надання адміністративних послуг має бути з часом доведена до автоматизму і стати природною функцією органів місцевого самоврядування», – підкреслив Володимир Гройсман.

Довідково

До переліку базових послуг, які надаються муніципалітетами країн-членів ЄС, входять, зокрема, реєстрація автотранспорту та видача посвідчень водія, реєстрація актів цивільного стану, оформлення паспортів, місця проживання тощо. Держава, як правило, залишає за собою функцію контролю за якістю надання таких послуг.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua