» Анонси » Мешканців області запрошують відвідати найяскравіші фестивалі літа

Мешканців області запрошують відвідати найяскравіші фестивалі літа

Автор: admin1 от 10-08-2018, 15:28
 (голосів: 0)

Мешканців області запрошують відвідати найяскравіші фестивалі літаКожного року Львівщина проводить все більше фестивалів.
Серед найвідоміших фестивальних заходів у 2018 році: II Етно фестиваль гостинності у період з квітня по жовтень, етнофестиваль“Удеч фест”6-8.07.2018 м. Жидачів, 26 Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української музики “Молода Галичина” 7-12.07.2018, II Західноукраїнський фестиваль “Куховарня Radofest” 27-28.07, Міжнародний фестиваль козацької слави “Кульчиці-Фест” 29.07.2018 у с. Кульчиці Самбірського району, Фестиваль української середньовічної культури “Тустань 3-5.08 та багато інших.
Окрім того, на мешканців та гостей Львівщини до кінця літа чекають:
- фестиваль Woodstock Ukraine, відбуватиметься 09-11.08.2018р. на базі авіаційно-спортивного центру «Цунів». Фестиваль є традиційно безкоштовний і присвячений благодійності, розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ «Серце до серця». Тут на відвідувачів чекають: виступи гуртів з України та Європи, майстер-класи, театральні постановки, спортивні змагання та багато іншого;
- Міжнародний фестиваль меду “Надбужанські медобори” на території Олеського замку 12.08.2018. На фестивалі працюватиме мистецький майданчик з концертною програмою найпотужніших колективів Польщі, Бущини, та інших районів Львівщини. У “Містечку майстрів” майстер-класи з медоваріння, витинанки, гончарства, бісероплетіння, виставка пасічників Бущини;
- Український пісенний проект “Українська пісня” на території “Арена Львів” 18.08.2018 за участі 27 кращих виконавців, зокрема Піанобой, Воплі Відоплясова, Otorvald, Alyosha;
- Х ювілейний Zaxidfest – найбільший open-air фестиваль України 24-26.08.2018 відбуватиметься у с. Родатичі Городоцького району. Цьогоріч фестиваль зустрічатиме понад 50 іменитих виконавців.
- I родинний фестиваль YAVORIV Family Day 24.08.2018 у м. Яворів на літній сцені РНД «Сокіл» під гаслом "Щаслива родина – сильна Україна", у межах якого проходитиме і Фестиваль Яворівської забавки та гастро-тур яворівських смаколиків. (Свято Вареника). На гостей чекають майстер-класи, конкурси, вікторини, ігри та презентації. На фестивалі кожен гість від 0 до 100 років зможе знайти для себе цікаві активності.
- Міжнародний фестиваль народної та сучасної пісні і танцю «За двором» 25.08.2018 Буський р-н с. Задвір’я. У програмі фестивалю – майстер-класи для дітей та дорослих (декупаж, американські гірки, аквагрим), козацькі забави зі справжнім козаком: перетягування канату, стрибки в мішках, армреслінг, поїдання пирогів, смуга перешкод, частування від місцевих ґаздинь кулішем, концертна програма. Зірки фестивалю: Орест Прус, кавер група Full House.
- IV обласний фестиваль “Гомін Лемківщини” 25-26.08.2018
 Пустомитівський р-н, с. Зимна Вода. У програмі фестивалю – концерт за участі близько 50 відомих виконавців Сербії, Польщі, Словаччини, Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини. На гостей чекатиме найкраще виконання лемківської пісні і танцю, спортивні і дитячі забави, всі охочі зможуть постріляти з лука, пострибати в мішках, запалення найбільшої ватри в Україні.
- ІІ Фестиваль "Горбо Гори" 25-26.08.2018 поблизу села Хоросно Пустомитівського району. У програмі фестивалю – ярмарок регіональної продукції "Добрі традиції Галичини", майстер-класи, тест-драйви автомобілів та виставка сільськогосподарської техніки, гастро-презентації української кухні, виступи творчих колективів району, а також агросмаколики, шоу дронів, презентація обладнання сільськогосподарської техніки, зоокуток для найменших, гастропрезентація регіональної кухні.
- Етно - фестиваль у садибі Франків 26.08.2018 Державний історико-культурний заповідник “Нагуєвичі”. У програмі фестивалю – майстер-класи із соломоплетіння, віночкоплетіння, майстер-класи гончарства, ручної ліпки, розмальовок та декорування виробів, концертна програма за участі колективів Львівщини, а також Давньоруська військово-історична локація “Захар Беркут”.
За інформацією департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, фестивальна осінь на Львівщині буде не менш активною. Зокрема, відбудуться:
Міжнародний фестиваль «Мисливська ватра» 15.09.2018 у м. Сколе. У програмі фестивалю – святкова Літургія за всіх мисливців та їх святого покровителя, захисника міста Сколе архангела Михаїла, Марш-парад мисливців з хоругвами та духовим оркестром через Сколе, виступи етнічних колективів мисливської музики України, Польщі та Угорщини, виставка мисливських трофеїв, конкурсний відбір представників для участі у Всесвітній виставці мисливських трофеїв у Відні 2020 року. Також відбудуться змагання майстрів мисливської кухні та дегустація мисливських страв, майстер-клас по виготовленню мисливських сувенірів, «Мисливська ватра» - розмови при вогнищі за участі популярних фольклорних гуртів району, області, а також Закарпаття, Польщі, Угорщини.
II Еко-фестиваль «Осіння феєрія» 23.09.2018 у смт Лопатин Радехівського району. У програмі фестивалю – мистецька презентація дарів осені (виставки, композиції, майстер-класи з виготовлення виробів з природного матеріалу), виготовлення та представлення виробів з еко-матеріалів (вторинної сировини), народні гуляння, спортивні ігри, молодіжні розваги.
Фестиваль музичної спадщини о. М. Вербицького “У музиці-молитва” 07.10.2018 у с. Завадів Яворівського району. Учасники фестивалю: Дударик, Київський муніципальний камерний хор, оркестр Чернівецької філармонії.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua