» Інформація для учасників АТО » На Львівщині відкрили реабілітаційний центр для воїнів АТО

На Львівщині відкрили реабілітаційний центр для воїнів АТО

Автор: admin2 от 8-08-2016, 11:48
 (голосів: 0)

На Львівщині відкрили реабілітаційний центр для воїнів АТОНа Львівщині запрацював реабілітаційний центр для військовослужбовців імені Маркіяна Паславського. Його цими днями відкрили на базі Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування. Свою назву Центр отримав на честь американського військового українського походження, що героїчно загинув під Іловайськом.

Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА.

Одночасно у центрі можуть проходити реабілітацію 25 осіб. Її тривалість визначатимуть індивідуально. Зокрема на сучасному рівні там надаватимуть комплексну реабілітацію пацієнтам, які потребують протезно-ортопедичної допомоги - повертатимуть до повноцінного життя військовослужбовців, які втратили кінцівки. Також проводитимуть навчальні заходи з відновлення щоденних побутових навичок, таких як приготування їжі, заняття спортом. Навчатимуть і навикам керування автомобілем з протезними кінцівками на автосимуляторах.

Загалом на облаштування центру витратили 40 тис. дол. США. Створили центр за підтримки Фонду Маркіяна Паславського та громадської організації "Міжнародний Альянс Братської Допомоги". Кошти зібрала українська спільнота в США.

Зазначимо, що під час відкриття центру почесними грамотами обласної державної адміністрації нагородили директора ГО "Міжнародний Альянс Братської Допомоги" Вікторію Воронович та заступника директора Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування з медичної частини Вікторію Оліх. Відзнаки Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів отримала й матір Маркіяна Паславського пані Орися та сестра Олена, які приїхали на відкриття центру зі США.

Довідка:

Маркіян Паславський - майор армії Сполучених Штатів Америки, рядовий резервного батальйону оперативного призначення "Донбас" Національної гвардії України. Героїчно загинув 19 серпня 2014 року у бою під Іловайськом. Кавалер ордену Данила Галицького.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua