» Інформація » День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів – Глава держави

День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів – Глава держави

Автор: admin1 от 14-10-2016, 16:33
 (голосів: 0)

День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів – Глава державиПрезидент Петро Порошенко зазначив, що два роки тому прийняв рішення відмовитися від хибної традиції відзначати головне військове свято нашої незалежної держави за календарем країни-агресора і ця нова дата прижилася напрочуд швидко.
«Бо коріння її – в давньому святі Покрови, яке особливо глибоко шанувалося нашими пращурами-козаками. Коріння її – у куренях Січі та в боївках Української Повстанської Армії. 14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів», - сказав Петро Порошенко під час виступу на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна у День захисника України.
Глава держави звернувся до ліцеїстів, які склали урочисту клятву: «Ваш навчальний заклад носить ім'я Івана Богуна – славного козака-полковника, соратника і військового побратима Богдана Хмельницького. Це для вас особлива честь, яка накладає і посилену відповідальність».
Президент нагадав слова відомої поетеси Олени Теліги про Івана Богуна, який «є непереможно захоплюючий своєю нестримною сміливістю і безоглядністю в бою… Богун був тим героєм, якого неспокійний дух живе і досі, і пекучим вогнем вривається в душу молоді».
«Щойно, дорогі юнаки, на цьому історичному місці, перед золотими хрестами Святої Софії, під Покровом Пресвятої Богородиці-Оранти, ви дали урочисту клятву на вірність Вітчизні. Вірю, що слова цієї обітниці закарбуються у вашій пам’яті на все життя. Впевнений в тому, що кожен з вас стане доблесним офіцером, гідною зміною для оборонців землі української», - сказав Петро Порошенко.
Президент закликав ліцеїстів бути гордістю ваших батьків та рідних, служити країні так, щоб ними пишався кожний громадянин нашої держави. «Не забувайте ні на мить, що ви – найближчі нащадки героїчного покоління патріотів, яке зараз, саме в ці години, в ці дні захищає Вітчизну. І роблять вони це слово в слово так, як учить діяти наш український Гімн: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу, і покажем, що ми, браття, козацького роду», - сказав він.
Глава держави зазначив, що юні ліцеїсти мають стати гідними військової звитяги княжих дружинників Руси–України, січовиків Запоріжжя, героїв Крут, воїнів УПА; тих українців, які боролися проти нацизму в лавах Червоної армії. Як і воїнів-сучасників – таких, як начальник вашого ліцею, Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, як випускник ліцею Герой України майор Олександр Порхун. 
Петро Порошенко також зазначив, що постійним нагадуванням про війну у його робочому кабінеті є два осколки, дитяча лялька з Донецького аеропорту, які йому подарували «кіборги», та солдатський металевий кухоль. «Ці реліквії ані на мить не дають забути про чорну хмару над Україною, яка нависла з боку східного сусіда», - додав він.
«Коли дивлюся у вічі нашим воїнам, чую їхні впевнені голоси, бачу, як вправно вони працюють зі зброєю та бойовою технікою, переконуюся – Україна обов’язково переможе», - підкреслив Президент.
«Я вітаю всіх захисників України, які в той чи інший спосіб – на передовій чи своєю повсякденної працею - забезпечують мир та спокій нашої держави. Вітаю Збройні Сили, Національну гвардію, Службу безпеки, Державну прикордонну службу, Службу зовнішньої розвідки, правоохоронців, інші силові структури», - сказав Петро Порошенко.
Глава держави, наголосив, що особливо вдячний жінкам, які служать в цих структурах. Лише у військових частинах бойового складу службу проходить близько десяти тисяч жінок.
«Слова глибокої пошани я висловлюю представникам волонтерського руху та військовим капеланам. Я дякую усім-усім, хто самовідданою ратною працею сприяє зміцненню обороноздатності нашої держави», - сказав Президент.
По завершенні церемонії складання присяги ліцеїсти пройшли урочистим маршем Софійською площею. Петро та Марина Порошенки також поспілкувалися з рідними ліцеїстів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua