» Інформація » Звернення до Українського народу з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму

Звернення до Українського народу з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму

Автор: admin2 от 1-12-2016, 11:25
 (голосів: 0)

Звернення до Українського народу з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдумуДорогий Український народе!

Сьогодні ми відзначаємо надзвичайно важливу та символічну дату — 25-ту річницю Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

Це був безпрецедентний чин єднання нації, унаслідок якого не залишилося місця жодним сумнівам у прагненні Українського народу жити у власній державі.

Пам’ятаючи сумні уроки першої половини XX століття, мотивоване волею до визволення з-під гніту радянської імперії, покоління українців 90-х увійшло в історію як творець сучасної демократичної України.

Саме після референдуму 1 грудня 1991 року незалежну Україну визнали усі суб’єкти міжнародних відносин.

Нині цивілізований світ сповна усвідомлює життєву необхідність існування великої європейської держави Україна у її міжнародно визнаних кордонах — як запоруки стабільності і верховенства права у міжнародних відносинах та миру на Європейському континенті.

Однак головним гарантом власної незалежності маємо стати ми з вами, дорогі українці, зберігаючи єдність і непохитність перед нинішніми викликами та загрозами.

Без перебільшення, сьогодні єдність суспільства — це питання збереження державності. Якщо не хочемо знову бути зруйнованими зсередини та поневоленими російським агресором, не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини.

Водночас ми зобов’язані на усіх рівнях — дипломатичному, військовому, внутрішньополітичному, на рівні кожного громадянина дбати про власну країну, збереження територіальної і духовної цілісності, економічну і гуманітарну безпеку, захист інформаційного простору України.

У річницю Всеукраїнського референдуму висловлюю вдячність усім, хто долучився до священної справи здобуття, становлення та збереження української державності і незалежності.

Сучасні реалії диктують як стратегічні, так і невідкладні завдання. Головним із них є викорінення корупції, яка десятиліттями існувала завдяки зацікавленим можновладцям.

Реформи, розпочаті спільно державою та суспільством, передусім такі критично важливі, як судова реформа і реформа правоохоронних органів, ми зобов’язані успішно завершити.

Маємо подолати бар’єри для сталого економічного розвитку, поліпшення макроекономічних показників, створення максимально привабливого інвестиційного клімату.

Безумовний пріоритет — посилення обороноздатності держави, зміцнення національних збройних сил як запоруки мирного майбутнього України і українців.

Усе це означатиме реалізацію європейського вибору, який зробив Український народ.

Шановні співвітчизники!

Вітаю усіх із 25-ю річницею Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

Закликаю до єдності і конструктивної співпраці, консолідованих зусиль в ім’я миру, добробуту і процвітання нашої держави.

Ми обов’язково переможемо.

Слава Україні!

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua