» Інформація » Президент України провів зустріч з Президентом Республіки Словенія

Президент України провів зустріч з Президентом Республіки Словенія

Автор: admin1 от 13-02-2017, 11:45
 (голосів: 0)

Президент України провів зустріч з Президентом Республіки СловеніяПрезидент Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Республіки Словенія Борутом Пахором, який відвідав Україну в рамках свого міжнародного турне після візитів до Берліна і Москви.
«Дякую за сильну та надійну позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, за тверду позицію в питанні забезпечення європейської єдності, включно з санкціями, а також за чітку позицію щодо незаконної анексії Криму», - зазначив Петро Порошенко.
Президент Порошенко детально поінформував співрозмовника про останнє загострення ситуації на Донбасі у зв'язку з обстрілами Авдіївки з боку російсько-терористичних військ.
Було відзначено, що для досягнення прогресу у переговорному процесі щодо політичного врегулювання мають бути виконані першочергові безпекові елементи Мінських домовленостей, передусім, повне і остаточне припинення вогню та відведення важких озброєнь.
Президент Порошенко наголосив на важливості збереження послідовної санкційної політики ЄС щодо Росії до повного відновлення незаконно порушеного суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно-визнаних кордонах, включаючи Крим.
Було також обговорено питання європейської інтеграції України. Глава держави подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму поїздок для громадян України.
Сторонами було відзначено обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері енергоефективності, а також домовлено активізувати роботу з метою відновлення прямого авіаційного сполучення між Любляною і Києвом. Глава Української держави підтвердив зацікавленість України в посиленні співпраці зі Словенію в економічній, культурній та гуманітарній сферах.
Президент Пахор поінформував українську сторону про підсумки його переговорів у Москві та Берліні.
Президент України Петро Порошенко поновив запрошення Президенту Республіки Словенія Боруту Пахору відвідати Україну з офіційним візитом.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua