» Інформація » Створення нових ОТГ, державна реєстрація, співраця із громадою та медіа - на Львівщині триває децентралізація

Створення нових ОТГ, державна реєстрація, співраця із громадою та медіа - на Львівщині триває децентралізація

Автор: admin1 от 8-08-2017, 17:23
 (голосів: 0)

Створення нових ОТГ, державна реєстрація, співраця із громадою та медіа - на Львівщині триває децентралізація8 серпня, відбувся круглий стіл «Децентралізація влади. Результати та перспективи» в межах якого обговорили діяльність об’єднаних територіальних громад (ОТГ), реформи у сфері державної реєстрації та механізм співпраці із медіа задля підвищення правової обізнаності населення з питань децентралізації.
Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив на важливості та результативності реформи децентралізації на Львівщині.
«Реформа децентралізації на сьогоднішній день є однією з найуспішніших реформ в країні, результати якої реально відчувають громади. Вона полягає в тому, що на місця передається ресурс та повноваження і безпосередньо самі ОТГ мають можливість розвивати свої населені пункти, селища та села і будувати успіх в себе на територіях. А успішне село – це успішна країна. На території Львівської області на сьогоднішній день функціонує 25 ОТГ. Впродовж цього року вже надано ряд висновків про об’єднання і ми чекаємо остаточних рішень ОТГ, щоб потім звернутись до Центральної виборчої комісії з метою призначення виборів у цьому році. Є ще ряд громад по яких звернення підготовлені і скеровані до ЦВК», - зазначив Ростислав Замлинський.
Він підкреслив і важливість кваліфікованих кадрів в ОТГ.
Створення нових ОТГ, державна реєстрація, співраця із громадою та медіа - на Львівщині триває децентралізація«Важливо, щоб громада розуміла свої слабкі і сильні сторони, яка в неї стратегія розвитку, яким чином рухатися дальше, який бізнес розвивати на території цієї ОТГ. Зрозуміло, що тут повинні працювати якісно всі, від архітекторів до фахівців із просторового розвитку. Проводячи інформаційні, тренінгові семінари із залученням представників департаментів, експертних організацій, громадських організацій ми показуємо шлях, куди громада може рухатися», - додав Ростислав Замлинський.
Результативність децентралізації учасники зустрічі відзначили і у сфері державної реєстрації.
«З моменту децентралізації повноважень у сфері державної реєстрації в нас на сьогодні в органах місцевого самоврядування діють 109 державних реєстраторів, при районних державних адміністраціях – 51, і акредитовані суб’єкти, які створені на території Львівської області в своєму складі включили – 27 державних реєстраторів. Окрім цього у нас функціонує ще 376 приватних нотаріусів та 57 державних нотаріусів. Усі вони з 2016 наділені функціями державної реєстрації нерухомості та бізнесу», - зазначила заступник начальника з питань державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua