» Інформація » Володимир Гройсман: Україна вдячна Грузії за програми реабілітації для українських військових

Володимир Гройсман: Україна вдячна Грузії за програми реабілітації для українських військових

Автор: admin2 от 27-11-2017, 14:40
 (голосів: 0)

Володимир Гройсман: Україна вдячна Грузії за програми реабілітації для українських військовихУкраїна вдячна Уряду Грузії і, зокрема, Міністерству оборони Грузії та працівникам грузинських закладів охорони здоров’я за програми реабілітації для українських військових. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Військового реабілітаційного центру ім. Національного Героя Грузії М.Макашвілі Департаменту підтримки поранених військовослужбовців Міністерства оборони Грузії. Починаючи з 2015 року цей заклад регулярно приймає службовців Збройних сил України на оздоровлення та курси реабілітації.

«Я вдячний за ту неоціненну допомогу та любов, яку персонал Центру віддає пораненим українським військовослужбовцям, - сказав Володимир Гройсман. – Доля поставила перед нашими народами великі виклики. І тільки мужність героїв дозволяє робити світ краще і зупиняти тих, хто сіє зло. Спільними зусиллями можна поновити мир і змусити агресора змінити плани». 

Глава Уряду підкреслив, що Україна завжди буде підтримувати Грузію в питаннях територіальної цілісності і впевнений, що таку ж саму підтримку відчуватиме і зі сторони Грузії. 

В рамках візиту і в контексті вшанування подвигу військових, які загинули або постраждали в боях за цілісність своєї держави, Глава Уряду відвідав Меморіал грузинським воїнам, загиблим в Абхазії та в Цхінвальському регіоні в боротьбі за територіальну цілісність Грузії. Володимир Гройсман поклав вінок до меморіалу і  віддав данину пам’яті загиблим.   

Довідково:

Центр реабілітації працює з 2014 року. Центр не надає безпосередньо лікувальних послуг, натомість його ключовими завданнями визначені надання кваліфікованої  підтримки пораненим та потерпілим військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях, війні за територіальну цілісність Грузії та в інших міжнародних операціях та місіях з підтримання миру та стабільності, а також членам їх сімей. Курс реабілітації включає в себе фізичну та психологічну реабілітацію. В основному приймаються пацієнти з діагнозом: контузія; легкі або тяжкі залічені поранення і травми; посттравматичний синдром; психоемоційний синдром. Курс психологічної реабілітації проводиться як з пораненими та потерпілими військовослужбовцями, так і з членами їх сімей. Також проводиться психологічна перевірка дітей та консультація батьків щодо поведінки з дітьми. 

З 2015 року курси реабілітації в Центрі пройшли 130 українських військових. Наразі, відповідно до Меморандуму та Плану двостороннього співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Грузії на 2017 рік, в Центрі перебувають 15 військовослужбовців Збройних Сил України.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua