» Інформація » Аудит земель та нові сімейні молочні ферми – Львівщина підбила підсумки 2017 року

Аудит земель та нові сімейні молочні ферми – Львівщина підбила підсумки 2017 року

Автор: admin2 от 28-12-2017, 17:54
 (голосів: 0)

Аудит земель та нові сімейні молочні ферми – Львівщина підбила підсумки 2017 рокуУ 2017 році в області відкрили 11 сімейних ферм та вперше в Україні провели аудит земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це йшлося сьогодні, 28 грудня, під час засідання Колегії Львівської ОДА.

Окрім молочних ферм на території області відкрили овечу ферму «Меринос Захід» на 300 голів та забійний цех ПП «Глиняни Агро» потужністю 250 голів свиней за добу.

На підтримку аграріїв області у 2017 році з бюджетів усіх рівнів спрямували 63,6 млн грн.

У 2017 році в області оновили машино-тракторний парк сільськогосподарських підприємств на 185 одиниць, розширили площі багаторічних насаджень завдяки закладенню нових інтенсивних плодово-ягідних  насаджень на площі – 121 га. 

Окрім цього спільними зусиллями фермерів Пустомитівського району учасників агротуристичного кластеру за підтримки Львівської ОДА у 2017 році в області створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «ГорбоГори», що стало вагомим кроком в розвитку сільськогосподарської кооперації.

Вперше в Україні з ініціативи голови Львівської ОДА в області у 2017 році провели аудит земельних ділянок. З метою уникнення використання земель із порушенням земельного законодавства спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Львівській області розробили алгоритми ефективного використання земель сільськогосподарського призначення, які доведені до відома органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям та аграріям Львівщини для приведення земельних відносин у відповідність до законодавства.

На базі департаменту агропромислового розвитку створили єдину електронну систему даних земель сільськогосподарського призначення в розрізі сільських рад. Загалом за результатами аудиту вже визначили 51,2 тис га не використовуваної ріллі.

Також у 2017 році на території Львівщині відбулось 95 аграрних подій, серед яких «Агротехніка-2017», «AGROPORT WestLviv-2017», «Кращий господар Львівщини», «HoReCaSHOWLviv-2017», «Євроагро 2017».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua