» Інформація » Головних лікарів навчали як автономізувати медичні заклади

Головних лікарів навчали як автономізувати медичні заклади

Автор: admin1 от 26-02-2018, 16:26
 (голосів: 0)

Головних лікарів навчали як автономізувати медичні закладиЗа сприяння департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА відбулося чергове засідання «Академії головних лікарів». В центрі засідання - автономізація медичних закладів та запровадження нової моделі фінансування системи охорони здоров’я.
Участь у заході взяли керівники територіальних органів управління, головні лікарі закладів охорони здоров’я та представники профспілкових організацій.
«Оскільки є вимога часу, коли зміни відбуваються в медицині, як для пацієнтів так і для керівників, є надзвичайно актуальним питання перетворення закладів у комунальні некомерційні підприємства», - зазначила директор департаменту Львівської ОДА Ірина Микичак.
Про те як автономізувати лікарню та передбачити ризики цього процесу розповіла юридична експертка МОЗ Олена Хитрова. Зокрема, Олена Хитрова зосередила увагу на юридичних аспектах автономізації лікарень, порядку фінансування та організаційних особливостях процесу.
Головних лікарів навчали як автономізувати медичні закладиАвтономізація закладів первинної медичної допомоги є основним завданням реформи на перше півріччя 2018 року. Перетворення медзакладів з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства є обов’язковою умовою їхнього приєднання до реформи, адже лише в статусі КНП заклади охорони здоров’я зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.
«Хочу зауважити, що комунальні некомерційні підприємства є неприбутковими, тобто метою їх діяльності є не отримання прибутку, а надання послуг з охорони здоров’я населенню», - наголосила Олена Хитрова.
Основними етапами автономізації є: підготовчий етап, перетворення в комунальне некомерційне підприємство (КНП), реєстрація, створення та закріплення статусу і активів.
«Наголошую, що підготовчий етап включає ознайомлення з регламентом відповідної ради, ініціювання розгляду питання і публічне обговорення проекту рішення», - додала Олена Хитрова.
Також порушили питання автономізації закладів, який надає одночасно первинну і вторинну допомогу, нову юридичну назву установи, яким чином відбуватиметься оплата комунальних послуг та чи буде запроваджено правонаступництво та інші питання.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua