» Інформація » Німецька компанія готує проект консервації рудника «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал»

Німецька компанія готує проект консервації рудника «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал»

Автор: admin2 от 21-03-2018, 09:40
 (голосів: 0)

Німецька компанія готує проект консервації рудника «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал»На виконання рішення Львівської обласної ради створено робочу групу з розслідування обвалу, який утворився внаслідок діяльності  ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал.

За результатами роботи робочої групи та наданих доручень  проведено геологорозвідувальні та топографо-геодезичні роботи в межах здійснення моніторингових досліджень, в тому числі вздовж автомобільної дороги Східниця-Пісочне. За результатами спостережень поблизу автодороги виділено дві аномальні зони, де прослідковуються стабільні незначні просідання.

Окрім того,  встановлено систему для відслідковування в режимі реального часу ймовірних підземних обвалів та проведено обстеження території гірничого відводу ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» з метою виявлення фактів потрапляння вод річки Вишниця та інших поверхневих вод у підземні виробітки рудника №2. Фактів потрапляння поверхневих вод у підземні виробітки рудника не виявлено.

«Стебницькому ГХП «Полімінерал»  надано від наукових інститутів пропозиції для розробки нового проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушень земель, який включатиме, в тому числі, заходи екологічного характеру.

Проведено наради щодо підготовки проектно-кошторисної документації із перенесення об’єктів інфраструктури за межі карстового провалля ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» та надано відповідні доручення.

Службою автомобільних доріг у Львівській області підготовлено та подано на погодження до Державного агентства автомобільних доріг України технічне завдання на виготовлення передпроектної документації для будівництва нової ділянки автомобільної дороги в обхід зони впливу рудника № 2.

Станом на сьогодні німецька компанія «K-UTEC» проводить аналітичний аналіз наданих матеріалів та готує пропозицію для укладання договору з ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» по розробці концепції та нового проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушень земель. Орієнтований термін розробки проекту -  кінець червня 2018 року.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua