» Інформація » Місцева влада має розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни - Президент

Місцева влада має розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни - Президент

Автор: admin2 от 5-04-2018, 16:24
 (голосів: 0)

Місцева влада має розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни - ПрезидентПрезидент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку наголосив, що центральна влада віддала на місця багато повноважень та ресурсів. «Подібно до того як держава добровільно розділила з органами місцевого самоврядування важелі впливу, так і місцеві виборні органи мають розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни», - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що влада – це не лише Президент, Уряд і Парламент. За його словами, для громадян її уособленням є співробітники ЖЕКів і центрів адміністративних послуг, лікарі, вчителі, поліцейські, місцеві суди. «Ми маємо піклуватися про те, щоб влада була повернута обличчям і піклувалася про людей. Щоб влада була здатна захистити і допомогти людині. Це наше з вами спільне завдання. Я готовий бути з вами чітким партнером», - зазначив Глава держави.

Президент нагадав про реалізацію своєї програми щодо модернізації та розвитку сільської медицини. «14 млн українців живуть в сільській місцевості. Все життя – то в них паспорти забирали чи не видавали, то Голодомором морили, то перекладали на них основний тягар змін в державі. На сьогоднішній день технічні можливості, які існують в світі, дадуть можливість їм в найкоротші терміни доступу до якісних медичних послуг через телемедицину», - наголосив Глава держави. Він додав, що це фінансується за рахунок повернутих коштів у розмірі 1,5 млрд доларів. За його словами, 4 млрд минулого року і 1 млрд цього року спрямовані на сільську медицину. «Це не те, як дехто з вас розуміє – зробимо типовий проект амбулаторію чи пункту, завеземо нове обладнання, купимо автомобіль і все залишиться як було – будуть чекати, коли відвести пацієнта в район чи область, кардинально не змінивши якість медичних послуг, які будуть надаватись через сільську медицину», - наголосив Президент. Він доручив, забезпечити високоякісний інтернет в кожному селі і вдалося забезпечити, щоб людина, яка звернулася за допомогою, її отримала через систему телемедицини.

Глава держави подякував за допомогу Канаді, Німеччині, Світовому банку, США. «Це мають бути нові осучаснені амбулаторії, вони мають постати до кінця року і ніщо не заважає громадам особливо об’єднаним, у яких є ресурс, покращити базовий проект, який розроблений вже за моїм дорученням в Уряді. Передбачені кошти державного бюджету і ми робимо все для того, щоб запустити цей проект якнайшвидше», - наголосив Президент.

Глава держави також відзначив важливість легалізації заробітних плат, що збільшить надходження до місцевих бюджетів. Президент зауважив, що нині роботодавці скаржаться на дефіцит робочої сили. «Вже немає проблеми безробіття, є проблема з точністю до навпаки. Зрозуміло, що це є середньою температурою по палаті – десь людям нема, де працювати, а десь на кваліфіковану робочу силу полють рекрутери, в тому числі і іноземні», - підкреслив Глава держави. За його словами, цьому сприяє підписання Угоди про асоціацію, яка створює вільний рух товарів, послуг, капіталів та робочої сили.

«Україна поступово стає частиною європейського ринку праці. Це є об’єктивним чинником – з цим стикалися всі нові члени ЄС і сусідніх країн. Але цей чинник спонукає власників бізнесу та топ-менеджмент збільшувати зарплати в країні. Хочу сказати, що тенденція є дуже позитивною», - зауважив Президент.

Глава держави закликав роботодавців: «Платіть людям більше, платіть людям легально. Тоді в них буде менша мотивація їхати на заробітки за кордон, руйнувати родини, створювати соціальну напругу та соціальні проблеми». Президент також відзначив, що паралельно спільними зусиллями необхідно створювати для бізнесу сприятливі умови. За словами Глави держави, нині ініційовано декілька важливих законопроектів, зокрема щодо Національного бюро фінансових розслідувань. Петро Порошенко направив листа до Парламенту визначивши цей законопроект як невідкладний. «Прошу активно взяти участь в його доопрацюванні. Всіх», - зауважив Глава держави. Також за дорученням Президента на переговорах з МВФ обговорюється питання обґрунтування необхідності податку на виведений капітал.

«Кожний міський голова зараз уже, нарешті, кожен голова обласної державної адміністрації, кожна місцева рада бореться за інвестора. Мають власні програми або принаймні я хочу, щоб вони мали власні програми залучення інвестицій», - наголосив Глава держави. За його словами, області України в цьому питанні мають різні показники. Президент розповів, що понад 85% загальний обсяг прямих залучених інвестицій припадає на 7 областей.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua