» Інформація » Цьогорічний Дитячий Форум відвідали більше 10 тисяч осіб

Цьогорічний Дитячий Форум відвідали більше 10 тисяч осіб

Автор: admin1 от 16-05-2018, 10:32
 (голосів: 0)

Цьогорічний Дитячий Форум відвідали більше 10 тисяч осіб10-13 травня у Львові відбувся 11-ий Дитячий Форум – унікальний захід, у якому поєднується гра з отриманням різних корисних вмінь і навичок, де письменники, художники, науковці, спортсмени, музиканти, винахідники, музейники, бібліотекарі, майстри діляться своїми вміннями з дітьми і цим роблять світ кращим.
З 2016 року захід проводиться в межах програми “Львів – місто літератури ЮНЕСКО”.
Цього року відвідувачів об’єднала просторова гра-квест «8 ключів Буквордсу». Загалом, за всі чотири дні Дитячого форуму статус “Володар Буквордсу” діти-відвідувачі отримали 2 710 разів, статус “Почесний Друг Буквордсу” – 4527, а “Почесний Гість Буквордсу” – 9 316.
Важливою складовою заходу був книжковий ярмарок, у якому взяли участь 36 видавництв з усієї України.
Загалом, Дитячий Форум відвідало 10 041 особи та відбулося 1170 заходів, з них:
• Печера Жахайликів (літературний простір), 77 заходів;
• Долина Драконів (музейний простір), 171 захід;
• Галявина Єдинорогів (творчий простір), 154 заходи;
• Галактична імперія (науковий простір), 175 заходів;
• Камелот (спортивний простір), 165 заходів;
• Задзеркалля (сценічний простір), 52 заходи;
• Зачарований ліс (екологічний простір), 157 заходів;
• Ігросфера, 32 заходи;
• Королівський дитячий садочок (простір для дошкільнят), 187 заходів.
У Дитячому Форумі взяло участь 125 організацій-учасників, серед яких – видавництва, книгарні, музеї, театри, бібліотеки, виробники іграшок, інтернет-магазини, громадські та освітні організації, літні дитячі табори, автори, художники, музиканти, науковці, мандрівники.
140 волонтерів допомагало у проведенні Дитячого Форуму. За подіями Дитячого Форуму стежили 34 138 підписників на Фейсбуці.
Традиційно гостями Фестивалю дитячого читання «Книгоманія», що відбувся в межах Дитячого форуму, стали переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2018». Для них була організована спеціальна програма, що включала: офіційну церемонію нагородження у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка, відвідування Дитячого форуму, захоплюючу вечірку у стилі «Гаррі Потер», брейнстормінг на тему «Як довести підліткам, що читати не страшно?» за участі українських письменників Тетяни Стус, Дари Корній, Олега Чаклуна та Івана Андрусяка, а також цікаві екскурсії.
Участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» взяли: 32 переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Львова та 43 переможці районних та міських етапів конкурсу «Книгоманія» з Львівської області.
Вперше 11 травня книгомани оголосили про «захоплення влади» у Львівській обласній державній адміністрації. Діти мали змогу потрапити без перешкод до ЛОДА та весело провести там час, взявши активну участь у історичному квесті. Суперчитачі України та голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка підписали Перший книжковий універсал.
Крім того, 11 травня Львівська ОДА перетворилась на додаткову локацію Дитячого форуму, відвідувачі якої, а це були учні львівських шкіл, а також діти співробітників ЛОДА, які відгукнулись на “книжкову мобілізацію”, мали змогу відвідати різноманітні заходи, а саме: зустріч із письменницею Галиною Вдовиченко та художницею Христиною Лукащук «Ранок із "Совою, яка хотіла стати жайворонком”», видовищні майстер-класи «Пекельні машини», «Видавничий кластер» та 3D-ручки, інтерактивні та настільні гри, комікси, фантастична фотозона «Принцеса Steampunk», екобібліотека.
Важливе місце на цьогорічному Форумі займала літературна програма. У літературних заходах було задіяно 32 автори книг та 9 ілюстраторів. 2564 дитини відвідало літературні заходи. Традиційно у літературній програмі відбулись презентаціїі автограф-сесії відомих дитячих письменників, перекладачів та ілюстраторів: Володимира Арєнєва, Сашка Гавроша,Лариси Денисенко, Мар’яни Савки, Галини Малик, Катерини Міхаліциної, Сергія Прилуцького, Надійки Гербіш, Галини Вдовиченко, Ганни Осадко, Тані Стус, Валентини Вздульської, Галини Ткачук, Івана Андрусяка.
Щодня королівство Буквордс на тематичній землі «Галактична імперія» відкривало для дітей чарівний світ науки. Тут були і захоплюючі майстер-класи про створення світу, і конструювання роботів та уроки з програмування. Найбільше увага дітей була прикута до зони з окулярами віртуальної реальності.
Інструктори ГО «Захист патріотів» упродовж чотирьох днів розповідали дітям, як правильно надавати першу домедичну допомогу та як викликати швидку. А студенти з УМСА (Української медичної стоматологічної академії) допомогли дітям перевтілитися у лікарів та дізнатися, який лікар що лікує та чому не варто їх боятися.
У межах медичних заходів Дитячого форуму відбулася також зустріч з в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун, яка разом з сімейними лікарями розповіла відвідувачам про медичну реформу та про те, як правильно обрати свого сімейного лікаря та на що варто звернути свою увагу.
Щоранку на Дитячому форумі діти мали змогу взяти участь у зарядці з олімпійцями та іншими видатними спортсменами та підготуватися до порятунку Буквордсу. Окрім цього, у дітей була можливість перенестися у часи Середньовіччя та взяти участь у історичних боях та пограти у футбол. 
У межах Дитячого Форуму було представлено інклюзивні заходи, які покликані навчити дітей розуміння та толерантного ставлення до людей з особливими потребами. Тут діти навчилися читати шрифтом Брайля та мали змогу послухати концертну програму за творами Т. Шевченка у виконанні дітей із вадами зору.
Для діток дошкільного віку діяв окремий простір – Королівський дитячий садочок. Тут щодня відбувались руханки, театральні сценки, уроки з малювання, музики, читання і не тільки. Участь у Видавничому квесті взяло понад 1200 осіб.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua