» Інформація » Маємо напрацювати такі зміни, щоб прохання інвестувати в Україну було пропозицією, від якої важко відмовитись – Президент інвесторам на Національній інвестраді

Маємо напрацювати такі зміни, щоб прохання інвестувати в Україну було пропозицією, від якої важко відмовитись – Президент інвесторам на Національній інвестраді

Автор: admin2 от 25-05-2018, 16:27
 (голосів: 0)

Маємо напрацювати такі зміни, щоб прохання інвестувати в Україну було пропозицією, від якої важко відмовитись – Президент інвесторам на Національній інвестрадіПрезидент Петро Порошенко на засіданні Національної інвестиційної ради закликав бізнес інвестувати в Україну.

«Друзі, зараз, за ці чотири роки, народжується нова держава, нова Україна. І я запрошую вас стати батьками-засновниками нової держави. Коли буде ще така можливість. Важливо, щоб ми з вами ухвалили рішення про те, які впровадити зміни, щоби моє прохання інвестувати в Україну стало для вас пропозицією, від якої буде дуже важко відмовитись», - наголосив він.

Глава держави зауважив, що багато хто на Заході, в тому числі міжнародні фінансові інституції, партнери України та представники бізнесу, публічно констатували, що за останні три-чотири роки в Україні відбулося значно більше реформ, ніж за всі попередні роки незалежності. «Така висока оцінка тішить. Однак є одна проблема і дуже суттєва. Більшість українців не поділяють цього оптимізму наших західних партнерів. Буття визначає свідомість. І я розумію, що мої співвітчизники позитив від реформ відчують лише тоді, коли остаточно буде подолано спричинену здебільшого війною економічну кризу, коли рівень життя не просто вийде на довоєнний рівень, а перевищить його. До того все, що б ми не робили, навряд чи отримає належну оцінку», - зауважив Президент.

Він додав: «Що у відповідь на все це має зробити відповідальна влада? Діяти активніше, діяти рішуче. Працювати ефективніше. Економіка повинна зростати швидше». За словами Глави держави, темпи реформ і темпи зростання економіки в 5-6-7% є абсолютно реальними, а високооплачуваних та висококваліфікованих робочих місць має стати більше. «І лише тоді простір для популізму стане меншим», - наголосив Президент.

«На новому етапі, коли ми з вами від виживання переходимо нарешті до розвитку, нам як повітря потрібні інвестиції, нові фабрики і заводи, нові робочі місця з достойними зарплатами. Україна – це великий, ємний і надзвичайно перспективний ринок», - наголосив Петро Порошенко. Він зауважив, що робить максимум зусиль, щоб український ринок інтегрувався в потужний єдиний європейський простір.

Глава держави процитував всесвітньо відомого економіста, українця Богдана Гаврилишина: «Все, що я зробив у житті, я починав із мрії. Я впевнений, надзвичайне - можливе, якщо лише ви відчуєте цей унікальний стан». Президент побажав інвесторам відчути цей стан і відчути Україну - країну безмежних можливостей.

Президент зауважив, що Україна є надзвичайно перспективним місцем для інвестування. Глава держави подякував компаніям, які підтримали Україну інвестиціями - Cargil, Bunge, Arcelor Mittal, Turkcell, Gеneral Electric, DP World, а також ЄБРР, Міжнародній фінансовій корпорації тощо.

«Звичайно, що нам потрібна взаємодія. Взаємодія під час проведення інвестиційних проектів. Впевнений, що ця взаємодія має бути ширшою», - зауважив Президент. За його словами, інвестори можуть стати надзвичайно ефективними комунікаторами, в тому числі і в міжнародному бізнес-середовищі: «Донесення правди про те, що насправді відбувається в Україні, донесення правди про історію успіху України, інвестиційну привабливість України, європейську ідентичність України і, безумовно, європейське майбутнє України».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua