» Інформація » Львівщина візьме участь у пілотному проекті Світового банку щодо підтримки прозорого управління земельними ресурсами

Львівщина візьме участь у пілотному проекті Світового банку щодо підтримки прозорого управління земельними ресурсами

Автор: admin2 от 30-05-2018, 10:28
 (голосів: 0)

Львівщина візьме участь у пілотному проекті Світового банку щодо підтримки прозорого управління земельними ресурсамиСьогодні, 30 травня голова облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із консультантом Світового Банку з земельних питань Денисом Нізаловим, аби узгодити  питання  участі Львівської області в програмі Світового банку за фінансової підтримки ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

В межах зустрічі очільник області ознайомив гостя із процесом інвентаризації земель на Львівщині та оцифрування даних для внесення в єдиний геопортал.

«Співпраця зі Світовим банком дозволить нам вийти на ті стандарти, що рано чи пізно діятимуть в Україні. Окрім того,  ми хочемо дійти до впровадження того програмного забезпечення, що нині стандартизовано та уніфіковано в Європейському Союзі. В кінцевому результаті ми повинні мати відкритий доступ до бази землі, що унеможливить будь-які зловживання та незаконні дії у цій сфері», - зазначив Олег Синютка.

Денис Нізалов своєю чергою ознайомив Олега Синютку із умовами програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» та наголосив, що пілотна територія, яку оберуть для участі у проекті, демонструватиме стандарти, до яких мають дійти усі інші території регіону.

«Львівщина надзвичайно багато робить для врегулювання земельних відносин, тож співпраця у цьому напрямі сприятиме підвищенню ефективності використання земельних ресурсів, створення основи для інвестицій у сільськогосподарський сектор та сільську місцевість», - зауважив Денис Нізалов.

Участь у проекті Світового банку дозволить власникам паїв та сільським громадам отримати технічну та юридичну допомогу з реєстрацією земельних ділянок та прав на них, виправлення помилок у Земельному Кадастрі, отримання інформації про ціни та інші характеристики ринку землі.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua