» Інформація » Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень

Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень

Автор: admin1 от 1-08-2018, 15:21
 (голосів: 0)

Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривеньЗавдяки впровадженню системи електронних закупівель «Prozorro» на Львівщині зекономили майже 3 млрд гривень. Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.
«З 2016 року по перше півріччя 2018 року в електронній системі закупівель було проведено майже 91 тисячу закупівель. Вартість цих закупівель перевищила 75 млрд гривень. Економія бюджетних коштів склала 2 млрд 896 млн грн. Взяли участь у системі електронних закупівель закупляючи чи будучи учасниками в різноманітних тендерах чи допорогових закупівлях - 182 тисячі учасників», - зазначив Роман Филипів. 
Зокрема у 2016 році усі розпорядники бюджетних коштів на території Львівської області зекономили 488 млн грн, у 2017 – 1 млрд 692 млн грн, у першому півріччі 2018 року – 716 млн грн.
Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень«Дуже важливо вести мову не лише про економію в межах тендерних закупівель, але й в межах допорогових закупівель. Особливо показовим є на території Львівської області. Адже ми наполягаємо, щоб усі розпорядники бюджетних коштів повинні працювати в системі «Prozorro», навіть якщо мова йде про допорогові закупівлі. У 2016 році в результаті допорогових закупівель будо зекономлено 42 млн грн, у 2017 році – 142 млн грн, у першому півріччі 2018 року – 88 млн грн. Якщо це підсумувати - 176 млн грн необов’язкової так би мовити економії, а лише через те, що ми зобов’язували розпорядників бюджетних коштів проводити допорогові закупівлі в системі «Prozorro»», - зазначив Роман Филипів.
Як розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА економії коштів вдалось досягти в тому числі завдяки низці управлінських рішень, серед яких - проведення допорогових закупівель в системі «Prozorro» на товари та послуги понад 10 тис грн, роботи від 100 тис грн та впровадження системи моніторингу допорогових закупівель.
«Система моніторингу – це відповідна інформаційна, комп’ютерна система, яка дає нам можливість спостерігати за кожною закупівлею та моніторити її на трьох етапах. Це етап оголошення закупівлі, етап кваліфікації та етап укладення угоди, де ми також вивчаємо відповідні документи. З початку 2018 року ми цю систему розповсюдили на структурні підрозділи Львівської ОДА і мережу розпорядників бюджетних коштів, які входять у структурні підрозділи облдержадміністрації. Це більше 200 розпорядників бюджетних коштів. Зараз ми до цієї системи долучаємо районні державні адміністрації», - додав Роман Филипів.
Зазначимо, що Закон України «Про публічні закупівлі» почав діяти у 2016 році. З 1 квітня 2016 року в електронній системі Prozorro почали працювати державні та комунальні підприємства, а з 1 серпня – усі розпорядники бюджетних коштів.

Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень

Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень

Завдяки «Prozorro» Львівщина зекономила майже 3 млрд гривень

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua