» Інформація » Олег Синютка проінспектував хід робіт із реконструкції Собору святого Юра

Олег Синютка проінспектував хід робіт із реконструкції Собору святого Юра

Автор: admin1 от 21-08-2018, 15:51
 (голосів: 0)

Олег Синютка проінспектував хід робіт із реконструкції Собору святого ЮраСьогодні, 21 серпня, відбулась виїзна нарада щодо реконструкції Собору святого Юра за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки.
Олег Синютка ознайомився планом прокладання інженерних мереж, ходом робіт із впорядкування оглядової тераси, верхнього обходу навколо Собору, прокладання каналізаційних мереж тощо.
Роботи здійснює ТОВ "Підприємство "Турист".
Зазначимо, що цьогоріч з державного бюджету на реконструкцію виділили 20 мільйонів гривень з державного бюджету.

Довідково:

Архикатедральний собор святого Юра у Львові — собор Галицької митрополії УГКЦ, до 1817 при монастирі Чину св. Василія Великого, бароково-рококовий монументальний архітектурний ансамбль з виразними національними рисами (1744–1762), вважався головною святинею українських греко-католиків, до побудови Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Розташований на Святоюрській горі, за адресою: площа Святого Юра № 5. Висота над рівнем моря — 321 метр.
Олег Синютка проінспектував хід робіт із реконструкції Собору святого ЮраЗ 1998 року Собор разом із Ансамблем історичного центру Львова належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Власне собор є частиною комплексу: барокового собору (1745–1770) з дзвіницею (дзвін з 1341), рококової з класицистичними портиками митрополичої палати (1761–1762), будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір'я з двома брамами в подвір'ї (1771) та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади (1772).
Багатовікову архітектурну історію Святоюрського монастиря умовно можна поділити на два великі періоди відповідно до історії його головної споруди.
Перший період тривав майже півтисячоліття — від початків чернечої оселі приблизно до середини XVIII ст., — завершився руйнацією старого храму.
Другий період розпочався з будівництва нового собору, яке згодом стало новою точкою відліку в цілеспрямованому формуванні майбутнього ансамблю. Завершився він у XIX ст., коли з'явилася остання з існуючих нині будівель.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua