» Інформація » Рихтицький садочок отримав нове життя завдяки мікропроекту

Рихтицький садочок отримав нове життя завдяки мікропроекту

Автор: admin2 от 27-08-2018, 10:41
 (голосів: 2)

Рихтицький садочок отримав нове життя завдяки мікропроектуТорік внесок рихтичан у комфортне дитинство дав перший вагомий результат: фасад ДНЗ «Сонечко» с. Рихтичі утеплили.

У 2018 р. Рихтицька сільська рада перемогла в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку при Львівській обласній раді за пріоритетом (ДНЗ) під назвою «Капітальний ремонт даху ДНЗ «Сонечко» с. Рихтичі Дрогобицького району Львівської області» та успішно його реалізувала. Отож, рихтицька інвестиція відтепер стала уже рихтицьким трендом.

Сільський голова Рихтич Олег Борис продовжив послідовний і цілеспрямований процес щодо втілення заходів з енергозбереження в дошкільному закладі: проведено капітальний ремонт системи опалення; збудовано нову котельню на електрику; замінено старі дерев’яні вікна на енергоощадні, металопластикові в повному обсязі; у 2017-му році утеплили фасад садочка, що покращило здоров’я вихованців, працівників закладу, поліпшило температурний режим у його приміщеннях, зменшило бюджетні видатки за спожиті енергоносії.

Відремонтувати фасад якісно та естетично – не з легких завдань. Та за його реалізацію без страху взявся рихтицький війт, розробивши спеціальний проект у цьому напрямі.

«Нічого не вийшло б, якби не підтримка громади, яка дуже ініціативна й активна. Кошти було виділено з бюджетів різних рівнів, спонсори теж не поскупилися, але грошей усе ж бракувало для здійснення задуманого. Рихтичани зуміли зібрати потрібну суму та виконати роботи».

Цього року Олег Борис, добре набивши руку під час написання торішнього проекту, написав черговий проект під назвою «Капітальний ремонт даху ДНЗ «Сонечко» с. Рихтичі Дрогобицького району Львівської області». «Це другий етап ремонтних робіт, без проведення якого не можна було обійтися, – зазначив пан Олег. – Рихтицький садок здано в експлуатацію в 1980 році. За час його експлуатації капітальний ремонт даху не проводили протягом 37 років.

Окремі частини даху та покрівлі були непридатними для подальшої експлуатації. Його торцеві частини, зокрема вітрові дошки, прогнили та не забезпечували несучої здатності й герметичності. Загрозливою була ситуація із західного боку даху будівлі, де вітрові дошки зігнили повністю (частково демонтовані), утворилася щілина між латами з шифером та західним фронтоном. Це призвело до розгерметизації даху в плані витрат теплової енергії та незабезпечення відповідного температурного режиму в середній і старшій групі другого поверху. Утворення щілини за сильних поривів вітру могло призвести також до зривання покрівлі даху».

Креативність проекту, розробленого Олегом Борисом, полягала у використанні для проведення капітального ремонту даху садка якісного металопрофілю та гідробар’єру, що в поєднанні з утепленим фасадом забезпечило високий рівень естетики будівлі ДНЗ «Сонечко» та продовжить її термін експлуатації.

Зрозуміло, що для того, щоб дах виглядав так гарно, як зараз, і був якісно відремонтований, слід було зібрати чималу суму з громади села – 60315 грн., з них: 31680 грн. – кошти рихтицької громади, 17000 грн. – спонсорів, 11635 грн. – нефінансовий внесок громади (проведення робіт мешканцями села). Львівська обласна рада виділила 149000 грн., Дрогобицька районна рада – 70000 грн., Рихтицька сільська рада – 20620 грн. Загальна вартість цього проекту становила 299935 грн.

Рихтицький сільський голова Олег Борис висловлює щиру вдячність: підряднику – ПП «РіН ПЛЮС» (Йосип Дяків); спонсорам (місцевим підприємцям): ТзОВ «Захід – Агро МХП», Павлу Кикті, ФГ «Ромалін» (Р. Танчук), Анатолію Сембратовичу, Русланові Бігуну, Лесі Коваль, Романові Романику, Юрію Обуханичу, Марії Очкусь, Володимирові Валькові, Якову Ковальчуку, Володимирові Антонику, Михайлові Щудлі, Наталії Строгуш, хлібному кіоску «Галицька здоба». А також окрема подяка депутатам обласної, районної рад, Рихтицької сільської ради та членам виконкому сільради, працівникам сільради та ДНЗ «Сонечко», батькам дошкільнят.

Командна робота рихтицької громади під керівництвом небайдужого сільського війта за підтримки держави та спонсорських вливань, дай Боже, зародить новими плодами заради добробуту, здоров’я, якісного навчання дітей та покращення життя мешканців села загалом.

 

Ірина МИХАЦЬ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua