» Інформація » Львівська ОДА напрацює звернення щодо продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстрації

Львівська ОДА напрацює звернення щодо продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстрації

Автор: admin1 от 7-02-2019, 14:06
 (голосів: 0)

Львівська ОДА напрацює звернення щодо продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстраціїCьогодні, 7 лютого, у Львівській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл, на якому розглянули поточний стан та проблемні питання митного оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, керівники державних установ та організацій, начальники митних постів і управлінь Львівської митниці ДФС, керівники громадських організацій та асоціативних структур, а також митні брокери.

«Ми зібралися сьогодні, аби спільно розглянути проблемні питання та дійти до спільного знаменника у їх вирішенні. Окрім того, висловимо нашу принципову позицію  щодо виконання закону, згідно з яким передбачили пільговий періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації та термінів його виконання», - зазначив Ростислав Замлинський.

У ході зустрічі Левко Прокіпчук ознайомив присутніх із станом розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

«З 25 листопада по 5 лютого Львівська митниця ДФС оформила понад  12 тисяч транспортних засобів згідно з новими законами. Із них 7 тисяч 600 – транспортні засоби, які раніше були на території України, так звані «євробляхи», - зазначив Левко Прокіпчук.

Львівська ОДА напрацює звернення щодо продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстраціїВін повідомив про те, що Львівська митниця ДФС збільшила кількість працівників  у підрозділі з найбільшим навантаженням, а саме: в відділі митного оформлення транспортних засобів, який розташований у місті Городок. Відтак, раніше там налічувалось 9 посадових осіб, тепер – 25.

«Окрім того, у нас вже здійснюється оформлення таких автомобілів у 6 підрозділах: Скнилівському, де є найбільша чисельність, у відділі митного оформлення Малехів, Яворів, Запитів, Стрий та Дрогобич», - додав Левко Прокіпчук.

Із детальною презентацією можна ознайомитися за посиланням.

Відтак, за результатами круглого столу Львівська обласна державна адміністрація спільно з Львівською митницею ДФС напрацюють звернення щодо продовження пільгового періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.

Довідково:

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на іноземній реєстрації.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

У грудні було затверджено Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Продовження пільгового періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації не планується. Після 22 лютого 2019 року власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua