» Інформація » «Всі громади мають мати один статус, прямі міжбюджетні відносини, одну систему податків»,- В’ячеслав Негода

«Всі громади мають мати один статус, прямі міжбюджетні відносини, одну систему податків»,- В’ячеслав Негода

Автор: admin1 от 19-11-2019, 09:23
 (голосів: 0)

«Всі громади мають мати один статус, прямі міжбюджетні відносини, одну систему податків»,- В’ячеслав НегодаСьогодні, 18 листопада, у Львівській ОДА відбулась нарада за участі заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди щодо моделювання мереж закладів з надання публічних сервісів та послуг відповідно до стандартів, з урахуванням секторальних методичних рекомендацій, а також формування спроможних громад.

Участь у нараді взяв перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський, керівники структурних підрозділів та центральних органів виконавчої влади відповідальних за моделювання мереж надання публічних послуг.

«Сьогодні ми на завершальному етапі реформи децентралізації. Важливо, щоб ми з державницької позиції дали всім однакові шанси та можливості рухатися надалі та розвиватися. Для цього є певна методика, запропонована Кабінетом Міністрів, яка враховує досвід країн, які вже пройшли децентралізацію. Одними із характеристик діяльності спроможної ОТГ – ефективне використання коштів та ресурсу, який в них є, і ефективне утримання всіх галузей та установ різних напрямків, які є на території громади. Саме тому було запропоноване певне моделювання територій, щоб розуміти по кожному з напрямків, як громади функціонуватимуть, як мешканці житимуть в цій громаді й отримуватимуть послуги, - зазначив Василь Лозинський.

Як додав перший заступник сьогодні йдеться про 67 ОТГ на території Львівщини.

«Нам потрібно завершити процес формування територіальної основи для громад – це наше найголовніше завдання. І тут для нас дуже важливо, щоб всі, в тому числі підрозділи обласних державних адміністрацій розуміли необхідність завершення цього етапу, адже від цього залежить і майбутнє самих громад і система управління областю. Потрібно розуміти, що всі громади мають мати один статус, прямі міжбюджетні відносини, одну систему податків, видатків», - зазначив В’ячеслав Негода.

Також заступник Міністра розвитку громад та територій України відзначив високий рівень якості перспективного плану Львівщини, а також моделювання території у галузях освіти та охорони здоров’я.

Як підкреслив В’ячеслав Негода моделювання територій області мають завершити до кінця поточного місяця.

«Важливо, щоб мережа формувалася за участі майбутніх громад»,-  підкреслив він.

Зазначимо, що департамент економічної політики Львівської ОДА завершив обговорення проєкту адміністративно-територіального устрою Львівщини в районах області. Як розповів Василь Лозинський загалом в межах обговорення відвідали 20 районів, в них взяли участь 3, 5 тисячі учасників.

«Ми врахували ряд аргументованих пропозицій, які будуть внесені до проєкту перспективного плану. Відтак, до кінця листопада має бути сформований дієвий перспективний план Львівської області, з метою створення успішних та спроможних громад та офіційно переданий в Мінрегіон»,-  зазначив Василь Лозинський.

«Всі громади мають мати один статус, прямі міжбюджетні відносини, одну систему податків»,- В’ячеслав Негода

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua