» Інформація » У Музеї визвольної боротьби відкрили виставку «Українське військо 1917-1921»

У Музеї визвольної боротьби відкрили виставку «Українське військо 1917-1921»

Автор: admin2 от 22-01-2020, 18:02
 (голосів: 0)

У Музеї визвольної боротьби відкрили виставку «Українське військо 1917-1921»Сьогодні, 22 січня у День Соборності України у Музеї визвольної боротьби відбулось відкриття виставки «Українське військо 1917-1921».

Участь у відкритті взяв заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень.

«Чомусь так трапляється, що наша єдність проявляється тоді, коли проливається кров, коли з’являються критичні виклики і до держави, й до кожного з нас. Я хочу, аби єдність асоціювалась із майбутнім. Й закликаю, аби ми усі пам’ятали про те, що було,  робити висновки з історії, адже наша історія – один з найважливіших атрибутів державності. Те, що ми мусимо зробити – зберегти і передати наступним поколінням пам’ять. Слава Україні!» - наголосив Тарас Грень.

Виставка «Українське військо: 1917–1921» розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Так, сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 рр. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua