» Інформація » Тариф на світло для населення у 2020 році залишається незмінним

Тариф на світло для населення у 2020 році залишається незмінним

Автор: admin2 от 13-05-2020, 09:21
 (голосів: 0)

Тариф на світло для населення у 2020 році залишається незміннимОстаннім часом на інформаційних теренах інтернет-простору з’явилося багато інформації стосовно тарифів на електрику для населення, які суперечать одна одній. Спробуємо розібратись. ​5 травня 2020 року член Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Коваленко, запропонував скасувати чинний тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії, з метою додаткового доходу в розмірі 12 мільярдів гривень на рік, необхідних для подолання кризи неплатежів на ринку електроенергії. Це було одним з двох запропонованих сценаріїв виходу з кризи боргів на ринку електричної енергії. Обидва  передбачають підвищення тарифів на електроенергію для населення. Або з 1 січня 2021 року, або – з 1 липня 2020 року.

Миттєво відреагувавши на вказані пропозиції з боку представників НКРЕКП тимчасово виконуюча обов’язків Міністерства енергетики Ольга Буславець офіційно повідомила, що тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2020 році не зміниться навіть попри збільшення кількості електроенергії, отриманої з дорожчої теплової та «зеленої» енергії.

«Тариф для населення України залишається у 2020 році незмінним від попередніх років. Є різні заяви, але населення отримає електроенергію по незмінній ціні», – повідомила пані Буславець під час селекторної наради 08 травня 2020 року.

Разом із тим, варто зауважити, що із введенням в дію з 1 липня 2019 року нової моделі ринку електричної енергії, тарифи для населення регулюються через механізм, який встановлюється відповідним рішенням Кабінету Міністрів України і становить 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього – 1 гривня 68 копійок за кВт-год.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua