» Інформація » Моніторинг закладів інституційного догляду та виховання дітей розглянули у межах Всеукраїнської конференції

Моніторинг закладів інституційного догляду та виховання дітей розглянули у межах Всеукраїнської конференції

Автор: admin2 от 17-07-2020, 14:59
 (голосів: 0)

Моніторинг закладів інституційного догляду та виховання дітей розглянули у межах Всеукраїнської конференціїУчора, 16 липня відбулась ондайн-конфефренція під головуванням Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби. У її межах презентували результати щорічного моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей. 

Участь у заході міністр соціальної політики Марина Лазебна, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, директор Alinea в Україні, керівник проекту SURGe, Support to Ukraine’s Refoorms for Governance Таніа Санфорд Аммар, регіональний директор Фонду Lumos у Європі Ірина Маланчук.

"Ми маємо ламати стереотипи. Пріоритетом для нас є діти. Тож ми зобов'язані забезпечити для них доступні, комфортні, а також безпечні умови", - зазначила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак. 

У той же час т.в.о. міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет, наголосив на тому, що діти не повинні зазнавати жодної дискримінації, отож процес включення осіб з особливими потребами в активне суспільне життя має починатися ще з дошкільного віку. 

Моніторинг системи інтернатних закладів проводиться Уповноваженим з прав дитини в межах реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Микола Кулеба привернув увагу учасників конференції до основних тенденцій, які відображають просування реформи деінституціалізації, зокрема щодо зміни мережі закладів, кількості та вікових характеристик дітей, які в них виховуються, їхнього стану здоров’я, кадрового та фінансового забезпечення закладів. 

Зазначимо, що у межах конференції керівник проекту SURGe, Support to Ukraine’s Refoorms for Governance Таніа Санфорд Аммар відмітила успішну співпрацю Львівської обласної державної адміністрації з Проектом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) щодо реалізації реформи системи інституційного догляду та виховання дітей у Львівській області. 

Дані моніторингу демонструють поступ у впровадженні Національної стратегії, а також окреслюють проблеми, на розв’язанні яких потрібно зосередитись для успішної реалізації цієї реформи. З презентацією можна ознайомитися тут. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua