» Інформація » Туризм та культура - пов'язані галузі і мусять бути дружними до гостей, - Юрій Холод

Туризм та культура - пов'язані галузі і мусять бути дружними до гостей, - Юрій Холод

Автор: admin2 от 3-08-2020, 16:03
 (голосів: 0)

Туризм та культура - пов'язані галузі і мусять бути дружними до гостей, - Юрій ХолодСьогодні, 3 серпня відбувся круглий стіл, де обговорили пропозиції та зауваження щодо співпраці замків і музеїв Львівщини з туристичним бізнесом.

Зустріч відбулась за участі заступників голови Львівської ОДА Юрія Холода та Івана Собка, Міністерства культури та інформаційної політики України, Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, Національного музею імені Андрея Шептицького, музею імені Івана Франка у Львові та інших. 

«Карантин вніс свої корективи, але і витягнув нагору багато проблемних питань, які назвали роками. Проте усіх нас – єдина мета. Максимально залучити  туристів подорожувати Львівщиною, заради цього всі тут сьогодні присутні маємо тісно співпрацювати. Туризм та культура - дуже пов'язані галузі і мусять бути максимально дружні до туристів», - наголосив Юрій Холод.

 

У межах зустрічі присутні обговорили можливість зміни графіку роботи філіалів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького, зокрема,  об’єктів туристичного маршруту “Золотої підкови” –  Олеського, Підгорецького та Золочівського замків. Йшлося також про впровадження єдиного і електронного квитків, встановлення банківських терміналів, підвищення професійного рівня (в тому числі супровід іноземними мовами) та комунікативних навиків працівників культурних та музейних установ. Важливою темою п розмови, відтак стала потреба внесення змін до законів, трудового кодексу і штатних розписів. І саме в цьому можуть допомогти представники міністерств,  які були присутні онлайн.

"Особливо гостро в контексті підтримки і розвитку  туризму зараз стоїть питання збереження архітектурної спадщини. Саме тому ми відновлюємо відповідне управління, яке ліквідували кілька років тому. Перезапускаємо роботу в цій галузі,  створимо нову стратегію і розраховуємо на розуміння і підтримку держави. Зокрема,  державну програму фінансування спадщини", - каже Юрій Холод.

Підтримав колегу також Іван Собко.

"Нам потрібне збереження архітектури, оновлення експозиції. А найголовніше - нам треба частіше зустрічатися в такому форматі, провадити конструктивний діалог, як нині і працювати разом, бо в нас спільна ціль", - наголосив заступник голови ЛОДА з питань культури.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua