» Інформація » На Львівщині зможе проголосувати близько 1,9 млн виборців

На Львівщині зможе проголосувати близько 1,9 млн виборців

Автор: admin2 от 19-08-2020, 10:33
 (голосів: 0)

На Львівщині зможе проголосувати близько 1,9 млн виборцівУ неділю, 25 жовтня в Україні відбудуться чергові місцеві вибори та перші вибори депутатів місцевих рад.

Як відомо, 17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 136 районів. Старі 490 районів парламент ліквідував. На Львівщині районів буде 7 замість 20-ти: Дрогобицький, Золочівський, Львівський, Самбірський, Стрийський, Червоноградський і Яворівський.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, на Львівщині найбільша кількість виборців, які мають право голосу на виборах 25 жовтня (станом на 1 серпня), проживає у Львівському (881 425) і Стрийському (244 091) районах. Найменша кількість у Золочівському (123 832) і Яворівському (136 705) районах. Загальна ж кількість виборців на Львівщині – 1 898 331.

Зоряна Павлів зауважила, що чергові та перші вибори депутатів місцевих рад організовуватимуться і проводитимуться за новими виборчими системами:
– вибори депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч) - за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідної територіальної громади. У кожному такому окрузі може бути обрано не менше двох і не більше чотирьох депутатів;
– вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також депутатів міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) - за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією відповідно АРК, області, району, міста, району в місті, села, селища згідно з адміністративно-територіальним устроєм або територією міської, сільської, селищної територіальної громади.

За словами посадовиці, серед 73-х міських, селищних і сільських рад на Львівщині, які обиратимуть 25 жовтня, в 50-х кількість виборців більша 10 тисяч, у 23-х – менша. Зоряна Павлів додала, що усі вибори міських голів відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі.

Більше новин з виборчої тематики на сторінці «Державний реєстр виборців. Львівщина»

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua