» Інформація » Квартирну чергу хочемо перенести в «Дію», - Юрій Холод

Квартирну чергу хочемо перенести в «Дію», - Юрій Холод

Автор: admin2 от 10-09-2020, 12:15
 (голосів: 0)

Квартирну чергу хочемо перенести в «Дію», - Юрій ХолодКвартирна черга для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, повинна бути онлайн. У Львівській ОДА пропонують перенести всі ці дані у додаток «Дія». 

З такою ініціативою виступив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Холод. Відтак, Львівщина може стати пілотною областю, де її втілять.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб перенести всі дані про «дитячу» чергу на квартири в додаток «Дія». Попередньо ми вже обговорили цю річ з представниками Міністерства цифрової трансформації. Наша ідея там сподобалася, працюємо над юридичними моментами та готуємо дані, які потрібно там розмістити. Всі розуміємо, що квартири коштують дорого. І цей весь розподіл має відбуватися прозоро та чесно», - каже Юрій Холод.

Квартири для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на Львівщині закуповують за гроші обласного бюджету у співфінансуванні з місцевими бюджетами. За минулий рік придбали 24 житлових об'єкти для 44 осіб, загальною вартість 12 мільйонів 551 тисяча гривень. З них: 7 мільйонів гривень - кошти з обласного бюджету, а 5,5 мільйонів гривень - місцеві бюджети. 

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОДА Володимира Лиса, Загалом цього року для  одинадцяти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа з Львівщини придбали дев’ять житлових об’єктів. На цю мету з обласного бюджету витратили 2 мільйони 370 тисяч гривень у співфінансуванні з місцевими бюджетами у сумі - 2 мільйони 111 тисяч гривень.

За його словами, у 2020 році на придбання житла для перелічених вище категорій з обласного бюджету виділили 7 мільйонів гривень. 

Цьогоріч на придбання житла для дітей-сиріт в обласному бюджеті є ще 3 мільйони 650 тисяч гривень.

Всю інформацію про чергу, гроші, умови придбання житла та терміни, в які мають вкластися розпорядники коштів, Служба у справах дітей збирає та систематизує. 

«Ми намагаємося оперативно повідомляти про кожну комісію, яка розглядає закупівлю квартир, максимально залучати до цього процесі органи місцевого самоврядування, які несуть дуже велику відповідальність за пошук і вчасну закупівлю житла, а також громадськість. Ми за те, щоб всі правила, всі процеси, всі гроші були максимально публічні. Щоб всі могли бачити, що і як відбувається, адже державні гроші і гроші громад - це гроші з наших податків», - пояснює управлінець. 

Зазначимо, щодо втілення ініціативи Львівська ОДА радилась з розробниками сервісу «Е-малятко», а особливу увагу звертатимуть на дотримання всіх чинних вимог щодо захисту особистих даних. 

 

ЛОДА

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua