» Інформація » На Львівщині провели рекордну кількість тестувань

На Львівщині провели рекордну кількість тестувань

Автор: admin2 от 15-09-2020, 16:06
 (голосів: 0)

На Львівщині провели рекордну кількість тестуваньЗа минулу добу в області провели 2274 дослідження. Цей показник – найвищий із початку пандемії коронавірусу в регіоні.

Про це сьогодні розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Було доручення міністерства, а також розуміння влади на місці, аби нарощувати темпи проведення таких досліджень, залучати усі можливі лабораторії для проведення ПЛР-тестувань. Якщо взяти тенденцію  останніх тижнів, то фіксуємо зменшення підтверджених випадків, однак ця тенденція доволі хитка. Якщо будуть порушуватись карантинні заходи, то кількість випадків зростатиме», - зазначив Орест Чемерис.

На стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я із діагнозом коронавірусна інфекція перебуває 1219 пацієнтів, у відсотковому відношенні завантаженість ліжок становить 47,2%.

Найбільше пацієнтів лікуються в Інфекційній лікарні та Центрі легеневого здоров’я. Серед районів найбільше заванатажені Стрийська міська та Стебницька міська лікарні.

Разом із тим, медики закликають дотримуватись карантинних заходів та дбати про своє здоров’я відповідальніше.

«Повернутись до карантину як був у березні - важко і психологічно, і фізично, але мусимо розуміти, що виконання всіх рекомендацій можуть посприяти послабленню карантину. Кожен має відповідально ставитись до себе та здоров’я інших», - акцентувала експерт департаменту з імунології Христина Ліщук-Якимович.

Стабільно високі цифри захворюваності на Covid-19 зберігаються уже третій місяць. Навколишні райони Львова є в найбільшій зоні ризику, адже багато мешканців працюють і вчаться на території Львова.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua