» Інформація » Прем’єр-міністр обговорив зі студентами Львівської політехніки перспективи розвитку України

Прем’єр-міністр обговорив зі студентами Львівської політехніки перспективи розвитку України

Автор: admin2 от 25-09-2020, 15:45
 (голосів: 0)

Прем’єр-міністр обговорив зі студентами Львівської політехніки перспективи розвитку УкраїниУ рамках робочої поїздки до Львівської області 25 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Національний університет «Львівська політехніка», де з нагоди Всесвітнього дня мрії прочитав лекцію «Україна мрії».

Разом зі студентами університету Глава Уряду обговорив виклики та загрози, які є на сьогодні в Україні, а також перспективи розвитку через десять, двадцять та п’ятдесят років. Прем’єр-міністр підкреслив, що в України є багато можливостей для швидкого зростання, які Уряд прагне реалізувати. 

«Це будівництво автобанів, створення фондового ринку, стратегії переробки сміття та довгострокової стратегії розвитку України», — сказав Денис Шмигаль та додав, що Уряд вже працює над Стратегією розвитку України до 2030 року.

«Стратегію ми робимо людиноцентричною та прагнемо підвищення стандартів життя в усіх сферах. Для цього ми орієнтуємося на світові рейтинги та ставимо за мету увійти до топ-30 Doing Business і рейтингу інноваційних країн від Bloomberg та до топ-50 рейтингу конкурентоспроможності від WEF», — наголосив Глава Уряду.

Також Прем’єр-міністр відзначив, що з наступного року Уряд планує почати процес створення накопичувальної пенсійної системи. «Кожен зможе накопичувати собі пенсію. Держава звичайно буде виплачувати соціальну допомогу, як це роблять у розвинених країнах. Але кожен громадянин зможе формувати собі пенсію власноруч», — зазначив очільник Уряду.

Під час візиту до Національного університету «Львівська політехніка» Денис Шмигаль узяв участь в урочистому представленні відреставрованих унікальних пам’яток архітектури світового рівня — Актової зали та Зали Захарієвича.  Як підкреслив Прем’єр-міністр, ці зали за майже півтори сотні років бачили тисячі подій всеукраїнського й міжнародного масштабу, тисячі історичних постатей і науковців. «І сьогодні ми бачимо стіни цих зал такими, якими бачили їх засновники та видатні викладачі», — сказав очільник Уряду.

"Від імені громади Львівщини щиро дякую ініціаторам, реставраторам  за відновлення цього  унікального архітектурного ансамблю. Дякую за вашу тривалу і кропітку працю. У Львівській Політехніці вчаться тисячі студентів – з різних областей України, з різних країн. Це високоосвічені, талановиті люди, які у світ будуть нести славу про львівський університет – одну з найперших вищих технічних шкіл Європи, про наше величне і гідне історичне минуле. Хочу запевнити, що з боку Львівської обласної державної адміністрації буде надана максимальна підтримка щодо включення цього ансамблю до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Це нам розкриє нові можливості для залучення зарубіжних грантів, підтримки та допомоги ЮНЕСКО з метою збереження для нащадків історико-культурного надбання", - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua