» Інформація » В області впроваджують заходи з енергозбереження у 4 бюджетних установах

В області впроваджують заходи з енергозбереження у 4 бюджетних установах

Автор: admin2 от 16-12-2020, 13:43
 (голосів: 0)

В області впроваджують заходи з енергозбереження у 4 бюджетних установахТриває реалізація Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки. Зокрема, цьогоріч комплексні заходи з енергозбереження проводять у 4 бюджетних установах на суму 27 млн грн.

«Серед закладів – пологовий корпус Львівської обласної клінічної лікарні. В межах проекту реставрували фасад, облаштували гідроізоляцію та утеплення цокольного поверху, утеплили горищне перекриття та провели реконструкцію системи опалення. На його реалізацію цього року було виділено понад 3 млн грн», - розповіли у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

Завдяки реалізації проекту вдасться зекономити 20% на опаленні лікарні, а зекономлені кошти можна скерувати на закупівлю сучасного медичного обладнання чи іншу мету.

Окрім пологового корпусу, комплексні заходи з енергозбереження впроваджують у КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи», Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» та КЗК ЛОР КМЦ «Львівський палац мистецтв».

«Сьогодні вкрай важливо ефективно використовувати бюджетні кошти, а заходи, які проводять в межах програми, дозволяють зменшити енергоспоживання установами бюджетної сфери області, відтак зекономити   видатки на оплату за спожиті енергоносії. Окрім цього, заходи з енергозбереження – це не лише економічна вигода, а й комфорт мешканців області», - зазначив керівник департаменту Богдан Кейван.

Очікувана економія по установах – понад 2,4 млн грн в рік.

Продовжити дію Програми планують і в наступних роках. Зокрема, заходи з енергозбереження в бюджетних установах передбачені проектом Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-23 роки. Вже найближчим часом програму мають розглянути на сесії Львівської обласної ради.

 

З офіційного сайту ЛОДА

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua