» Інформація » За програмою «5-7-9%» бізнес області профінансували на понад мільярд гривень

За програмою «5-7-9%» бізнес області профінансували на понад мільярд гривень

Автор: admin2 от 30-12-2020, 11:13
 (голосів: 0)

За програмою «5-7-9%» бізнес області профінансували на понад мільярд гривеньЗа час дії Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» у Львівській області видали 650 кредитів на суму 1 млрд 180 млн грн. Про це інформують у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Кредити видають 8 банків-учасників програми. Це - АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль».

Серед видів діяльності найбільше по сумах виданих кредитів скеровано на галузь сільського господарства - 28%, оптову та роздрібну торгівлю - 25%, переробну промисловість - 23%, транспорт - 8%, охорону здоров’я - 2%.

За цілями кредитування у Львівській області переважає рефінансування – 43%, наступне іде надання кредитів на оборотний капітал в рамках антикризового пакету – 34%, зростає кредитування на інвестиційні потреби – 23%.

«Кредитування бізнесу – вагомий чинник економічного зростання. І програма підтримки бізнесу «5-7-9» показала хороші результати в області. Що важливо, вона також дозволила підтримати бізнес в нелегкий час пандемії. Уряд продовжив програму на наступний рік», - розповів заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів.

Уряд не лише продовжив дію програми, а й розширив її можливості. Так 28 грудня прийняли постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 28», в якій Мінфін запропонував низку заходів, направлених на додаткову підтримку малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

Прийняте урядове рішення запроваджує наступні зміни до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»:

• програма поширюється на суб’єктів середнього підприємництва, річний дохід яких до 20 млн євро;

• лібералізуються умови кредитів: строк кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до 3 років; відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12-ти місяців; зменшується перший внесок в реалізації інвестиційного проекту (10% для діючого бізнесу та 15% для стартапів);

• пом’якшуються умови для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці – зменшення до 50%, чисельності персоналу – до 50% (станом на 1 березня 2020 року);

• для кредитів на фінансування оборотного капіталу встановлюється компенсація процентів до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, а після їх скасування продовжується їх компенсація на рівні 3% річних, та для кредитів рефінансування встановлюється компенсація процентів до 3% річних після 31.03.2021;

• врегульовується питання можливості поєднання державної підтримки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з державною підтримкою, яка може надаватися місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування на підставі регіональних та місцевих програм розвитку малого і середнього підприємництва за рахунок місцевих ресурсів.

Зазначимо, що станом на 28 грудня на участь у програмі по всій Україні вже подали понад 58 тисяч заявок на загальну суму 69 млрд грн. Всього за весь період дії програми підписано 7158 кредитних договорів на загальну суму 16,5 млрд гривень. Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво з 23-ма банками.

 

З офіційного сайту ЛОДА

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua