» Інформація » Майже десяток проєктів реалізують на Львівщині за кошти секторальної підтримки ЄС

Майже десяток проєктів реалізують на Львівщині за кошти секторальної підтримки ЄС

Автор: admin2 от 31-12-2020, 08:21
 (голосів: 0)

Майже десяток проєктів реалізують на Львівщині за кошти секторальної підтримки ЄС29 грудня затвердили перелік проєктів переможців програми Секторальної підтримки ЄС. Львівщина, яка є лідером за кількістю поданих проєктів в Україні (9%), в результаті зможе реалізувати 9 проєктів по 5 програмах Секторальної підтримки ЄС.

«Завдяки активності органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, а також співпраці з ініціативними групами, Львівщина закріпила за собою лідируючі позиції, здобувши значну кількість проєктів-переможців в порівнянні з іншими областями»,- зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Це проєкти:                                       

За програмою «Інноваційна економіка та інвестиції»

«Розвиток біоекономіки Західного регіону України: виробництво екотари з біодеградабельних полімерів» загальною вартістю 9,8 млн грн, з яких - 7,65 млн грн передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Львівська політехніка спільно з Львівською обласною державною адміністрацією.

За програмою «Сільський розвиток»

«Створення парку агропереробки «ФрутБанк» з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини» загальною вартістю 22,5 млн грн, з яких 16,875 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Мостиська міська рада.

За програмою «Розвиток туризму»

- «TourTurka 2.0 «Пізнання етно-культури бойківського краю Турківського району Львівської області»» загальною вартістю 10,4 млн грн, з яких 8,8 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Львівська обласна державна адміністрація;

- Реставрація пам’ятки архітектури Художнього музею М.Біласа (вілла «Гопляна») на майдані Кобзаря в м.Трускавці Львівської області загальною вартістю 19,3 млн грн, з яких 16,0 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Трускавецька міська рада;

- «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях» загальною вартістю 28,8 млн грн, з яких 23,9 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міндовкілля, який реалізовуватиметься на Львівщині спільно з Закарпатською, Івано-Франківською, Донецькою областями.

За програмою «Загальноукраїнська солідарність»

- «Трансформація вугільних регіонів України» (пілотні проєкти Донецької та Львівської областей) загальною вартістю 173,4 млн грн, з яких 27,9 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міністерство розвитку громад та територій України;

- «Карпатська мережа регіонального розвитку 2.0» загальною вартістю 55,2 млн грн, з яких 34,7 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міністерство розвитку громад та територій України.

За програмою «Ефективне управління регіональним розвитком»

- «Портал місцевої статистики та відкритих даних громад Львівщини - інструмент прийняття збалансованих рішень» загальною вартістю 1,65 млн грн, з яких 1,4 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Львівська обласна державна адміністрація;

- «Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської областей)» загальною вартістю 14,1 млн грн, з яких 11,9 млн грн - передбачено залучити з державного бюджету.

Директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда зазначив, що загальна сума передбаченого ресурсу державного бюджету, що планується залучити на Львівщину в рамках Секторальної підтримки, становить 75,9 млн грн. З них 50,7 млн грн - кошти, залучені органами влади області, а також 25,2 млн грн - кошти, залучені у Львівську область в рамках співпраці з іншими областями та центральними органами виконавчої влади. З обласного та місцевих бюджетів має бути забезпечено гарантоване співфінансування, що необхідно врахувати при затвердженні відповідних бюджетів на період реалізації проєктів.

Візуально про проекти, які реалізують в області у інфографіці департаменту економічної політики Львівської ОДА.

Зазначимо, що загалом по Україні Конкурсна комісія відібрала 56 проектів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році.

Це вже другий конкурсний відбір проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. У наступному році на реалізацію цих проектів передбачено 551,6 млн грн.

Серед ключових змін другого конкурсного відбору – збільшення програм регіонального розвитку з 5 до 7, а також розширено коло заявників. Цього року вперше змогли самостійно подавати заявки на участь у конкурсному відборі агенції регіонального розвитку та органи місцевого самоврядування, у тому числі, які є центрами новостворених громад.

Прийом документів на конкурсний відбір тривав з 3 вересня по 3 листопада 2020 року. Заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проектів на загальну суму 8,4 млрд грн.

 

З офіційного сайту ЛОДА

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua